Nieuwe foto's Taghi en Razzouki leveren al tien tips op

Het speciale rechercheteam dat zoekt naar de van vele liquidaties verdachte Ridouan Taghi (40) en zijn jeugdvriend Said Razzouki (45) heeft ook dinsdagavond weer nieuwe beelden van de twee online gezet en getoond in televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Paul Vugts
Links Said Razzouki en Ridouan Taghi rechts. Beeld Opsporing Verzocht
Links Said Razzouki en Ridouan Taghi rechts.Beeld Opsporing Verzocht

Het gaat om een recente foto van Said Razzouki en een bewogen beeld van Ridouan Taghi, eind 2015 gemaakt in een flat waarvan de recherche wil weten waar die staat. Nog voor het einde van de aflevering had de politie al tien tips ontvangen.

Van Taghi en Razzouki waren al andere beelden toegevoegd op de website politie.nl, waarop omgevingen zijn te zien waar ze kennelijk zijn geweest, waaronder twee die in een kart-complex lijken te zijn gemaakt.

(Tekst gaat door onder de foto)

Hoopt dat iemand de flat in de achtergrond herkent. Beeld Opsporing Verzocht
Hoopt dat iemand de flat in de achtergrond herkent.Beeld Opsporing Verzocht

Op Nederlandse foto's van de onder criminelen populaire Platinum Lounge in Utrecht-Overvecht van de familie Razzouki - die inmiddels is gesloten door de gemeente. De glazen gevel is met een spuitbus bespoten: 'Los Pepes, war' staat er.

Dat verwijst naar een groep van Amsterdamse, Utrechtse en Rotterdamse criminelen die gezamenlijk de jacht zouden hebben geopend op Taghi en zijn groep - die al jaren voor grof geweld en grote onrust zorgt en achter een reeks liquidaties in Utrecht en Amsterdam zou zitten.

Los Pepes verwijst waarschijnlijk naar de geuzennaam van vijanden van Pablo Escobar die begin jaren negentig enige tijd tegen de leider van het Colombiaanse Medellín-kartel streden.

Het speciale team van de recherche is al een tijd zeer intensief op zoek naar Taghi en Razzouki, die sinds 27 maart op de Nationale Opsporingslijst staan en internationaal staan gesignaleerd. Bij de politie komen vele tips binnen over hun verblijfplaats, over verscheidene landen, en in het criminele milieu gaan volop verhalen, maar een concreet spoor ontbreekt.

Voor de gouden tip is 25.000 euro uitgeloofd.

Lees ook: Kroongetuige Nabil B. voor het eerst verhoord in moordzaak en: Kroongetuige Nabil B. dreigt ermee te stoppen

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden