Nieuwe financiële tegenslag voor World of Food

De ondernemers van World of Food in Zuidoost hebben een nieuwe financiële tegenslag te verwerken. De rechtbank heeft bepaald dat uitzendbureau Randstad nog 60.000 euro tegoed heeft.

World of Food in Zuidoost Beeld Google Street View
World of Food in ZuidoostBeeld Google Street View

Het uitzendbureau was naar de rechter gestapt, omdat de coöperatie van ondernemers had geweigerd de rekening te voldoen.

Volgens het bestuur was nooit formeel opdracht gegeven voor het inhuren van de uitzendkrachten. De voormalig secretaris van de coöperatie zou dit op eigen houtje hebben geregeld.

Betrokkenheid
De rechter verwerpt het verweer dat de medebestuursleden niet op de hoogte waren van de inzet van de uitzendkrachten. Volgens de rechter waren zij niet alleen op de hoogte van de opdracht, maar hebben zij zich er ook actief mee bemoeid.

Randstad mocht er wat dat betreft op vertrouwen dat de secretaris handelde met instemming van het bestuur.

De uitspraak is een nieuwe klap voor de ondernemers van World of Food, die in hun eerste jaar in de voormalige parkeergarage Develstein al de nodige tegenslagen hebben moeten incasseren. Deze zomer werd duidelijk dat de stook- en schoonmaakkosten veel hoger uitvallen dan voorzien.

De ondernemers waren toen nog druk doende om de schuldeisers af te betalen uit de startfase van het culinaire project.

Drie miljoen
World of Food is een initiatief van het stadsdeel Zuidoost en project­ontwikkelaar Lingotto. Lingotto stak drie miljoen euro in het project, het stadsdeel een miljoen, waarvan ruim vier ton afkomstig van Europese subsidie.

Eind 2015 schreef culinair recensent Hiske Verspille over het eten bij World of Food: Voor het enige écht Amsterdamse foodcourt moet u in Zuidoost zijn.

Elke middag het laatste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden