Nieuwe directeur Aids Fonds-Stop Aids Now!

Louise van Deth staat per 1 juni aan het roer van Aids Fonds-Stop Aids Now!-Soa Aids Nederland. De nieuwe directeur is unaniem gekozen door de raad van toezicht van de stichting. De drie organisaties zijn al eerder samengebracht in één stichting.

Louise van DethBeeld -

Raadsvoorzitter Femke Halsema: "Met Louise van Deth als directeur heeft de raad van toezicht er het volste vertrouwen in dat de organisatie haar leidende rol blijft spelen in de aidsbestrijding. Samen met Louise en de staf hopen wij een volgende belangrijke stap te kunnen zetten in het terugdringen van hiv-infecties in Nederland en wereldwijd.''

De stichting heeft op dit moment tachtig projecten in twintig landen. Samen met lokale partners zorgt ze ervoor dat risicogroepen - die vaak nergens anders terecht kunnen - zich kunnen laten testen, toegang hebben tot medicatie en zelf bijdragen aan het versterken van hun rechten.

Wereldwijd
Directeur Louise van Deth wil met gedrevenheid én met zakelijk instinct werken aan een toekomst zonder aids : "Het einde van aids in 2030 is mogelijk, maar dan moeten we de komende vijf jaren fors meer investeren in preventie, hiv-testen en toegang tot medicatie, vooral onder jongeren, vrouwen en andere risicogroepen."

"We moeten met die investeringen slim omgaan en handig gebruik maken van big data om betere resultaten te boeken. Het betekent dat we ons wereldwijd inzetten voor voldoende geld om dit wereldprobleem nu eindelijk op te lossen. Daarvoor is internationale samenwerking noodzakelijk. Doen we dat niet dan zal de aidsepidemie weer razendsnel uitbreiden, zoals nu al gebeurt in Oost Europa."

Risicogroepen
Sekswerkers, drugsgebruikers, mannen die seks hebben met mannen en transgenders, lopen tien tot twintig keer meer risico op een hiv-infectie dan anderen. In veel landen zijn het tegenwoordig meisjes en jonge vrouwen die het meest kwetsbaar zijn voor een hiv-infectie.

Louise van Deth was sinds mei 2008 directeur van Stop Aids Now! en medebestuurder van de stichting. De raad van toezicht heeft de samenstelling van het bestuur heroverwogen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden