Nieuwe bovenbuurvrouw van 92-jarige dame blijkt dievegge

Een hoogbejaarde bewoonster van de Griftstraat in Amsterdam-Zuid is het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Ze liet een vrouw binnen die verkondigde de nieuwe bovenbuurvrouw te zijn. Een dag later bleek ze een envelop met geld te missen.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Op vrijdagmiddag 22 maart parkeerde een auto met drie vrouwen in de Griftstraat. Eén vrouw stapte uit en belde bij de 92-jarige dame aan. De vrouw stelde zich in gebrekkig Nederlands voor en vroeg of ze binnen mocht komen om de gordijnen te bekijken.

Vermoedelijk liet de bejaarde vrouw de deur openstaan, waardoor de twee andere vrouwen de woning konden binnendringen. De eerste vrouw hield het slachtoffer aan de praat, terwijl de twee handlangers het huis doorzochten.

Om 15.10 uur verlieten de twee vrouwen de woning en stapten in de auto. Ze reden weg in de richting van het President Kennedyplantsoen. Een minuut later verliet ook de laatste vrouw de woning. Zij liep weg in dezelfde richting als de auto.

Envelop
Een dag later kreeg de 92-jarige een van haar dochters op bezoek. Zij vertrouwde het verhaal niet en doorzocht de woning. Ze constateerde dat uit de slaapkamer een envelop met geld was verdwenen. Om hoeveel geld het gaat is niet bekend.

De dievegges zijn vastgelegd op camerabeelden van een buurman. De auto waarin zij reden is vermoedelijk een Opel Astra, 3-deurs, sedan/hatchback, bouwjaar ongeveer 2001.

De politie Amsterdam is op zoek naar mensen die de vrouwen op de beelden herkennen, al dan niet in combinatie met de blauwe auto. Mocht u informatie hebben neem dan contact op met de politie Amsterdam.

De twee handlangers doorzoeken het huis, terwijl een 'bovenbuurvrouw' de oude dame aan de praat houdt Beeld Politie
De twee handlangers doorzoeken het huis, terwijl een 'bovenbuurvrouw' de oude dame aan de praat houdtBeeld Politie
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden