Nieuwe beelden opgedoken van schietpartij agent VS

De politie van South Carolina heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de gebeurtenissen die afgelopen zaterdag leidden tot een dodelijk schietincident. Een ongewapende zwarte man werd na een verkeersovertreding doodgeschoten door een blanke agent.

Let op: de videobeelden kunnen als schokkend worden ervaren.

De nieuwe beelden zijn afkomstig van de dash-cam uit de politieauto van de agent. Daarop is te zien hoe de agent, de 33-jarige Michael Slager, de auto van Walter Scott aan de kant zet omdat zijn achterlicht kapot is. Slager vraagt Scott om zijn papieren, maar die zegt niks op zak te hebben omdat het niet zijn auto is.

Als Slager daarop terugloopt naar zijn eigen auto, neemt de 55-jarige Scott de benen. Slager zet de achtervolging in, waarna er een worsteling zou hebben plaatsgevonden tussen de twee, die niet op de beelden is te zien. Als Scott opnieuw wegrent, opent de agent het vuur.

Eerder werd al een video van een omstander online gezet waarop is te zien dat de agent Scott zeker acht keer in de rug schiet. Daarop werd de agent ontslagen. Hij wordt vervolgd wegens moord. De agent beweert dat hij schoot uit zelfverdediging omdat Scott zijn taser probeerde af te pakken. Maar volgens de omstander is de agent nooit serieus bedreigd geweest.

De agent blijkt twee jaar geleden ook al te zijn beschuldigd van het gebruik van extreem geweld tegen een zwarte man, Mario Givens. De man werd bewerkt met een stroomstootwapen, terwijl hij zijn handen in de lucht hield. De man bleek onschuldig te zijn. De agent werd destijds vrijgesproken. Die aanklacht wordt nu opnieuw onderzocht door de politie.

null Beeld YouTube
Beeld YouTube
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden