Nieuwe afscherming bij ingang Anne Frank Huis

De paaltjes tegen autoverkeer bij de ingang van het Anne Frank Huis worden vernieuwd. In de nacht van dinsdag op woensdag is begonnen de oude betonnen afwering voor de deur weg te halen.

De nieuwe afschermingspalen voor de ingang van het Anne Frank Huis. Beeld Maarten Brante
De nieuwe afschermingspalen voor de ingang van het Anne Frank Huis.Beeld Maarten Brante

De Anne Frank Stichting meldt dat de gemeentelijke werkzaamheden voortvloeien uit veel eerder gemaakte afspraken. "Ze zouden de ingang veranderen," zegt Maatje Mostart, woordvoerder van de Anne Frank Stichting. "Ze zijn daar nu uiteindelijk mee begonnen. We zijn daar blij mee."

De gemeente pakt het hele terrein rond de entree van het Anne Frank Huis aan. Door het weghalen van de blokken verdwijnt een hangplek. Verder wordt een bankje weggenomen. In de nieuwe situatie wordt ook de toegankelijkheid voor nood- en hulpdiensten verbeterd.

De nieuwe palen bij de ingang zijn bovendien zeer robuust.

Zwijgen
Onder fotografen ging het verhaal dat er stevige antiterreurmaatregelen genomen waren. Vooral de maten van de palen wezen daar volgens hen op. Volgens Mostart is daar geen sprake van.

"Overigens geven wij nooit commentaar op veiligheidskwesties," aldus Mostart. "Ook in dit geval zwijgen we, maar we kunnen natuurlijk wel wijzen op de mededelingen die de gemeente schriftelijk aan bewoners heeft gedaan."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden