Nieuwe aanhouding in zaak liquidatie crimineel Wessels

De recherche heeft dinsdagochtend een derde verdachte gearresteerd van betrokkenheid bij de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Jaïr Wessels (30) op 7 juli in Breukelen.

Paul Vugts
Hulpdiensten op de parkeerplaats in Breukelen waar Wessels deze zomer werd gedood. Beeld Michiel van Beers
Hulpdiensten op de parkeerplaats in Breukelen waar Wessels deze zomer werd gedood.Beeld Michiel van Beers

Degene die hem naar de parkeerplaats bij het treinstation lijkt te hebben gelokt, is nog spoorloos. Over de identiteit van de nu gearresteerde verdachte doet de politie nog geen mededelingen. Volgens ingewijden gaat het om een wat oudere man die al enige tijd actief is in het Amsterdamse criminele milieu.

In oktober waren in Spanje en Nederland al twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de onderwereldmoord en zijn verscheidene huiszoekingen gedaan. Zij zitten nog vast.

Witwassen
Vooral naar degene met wie Wessels die middag een afspraak had op het parkeerterrein is de recherche nog naarstig op zoek.

Parallel aan het moordonderzoek loopt een onderzoek naar het witwassen van Wessels criminele erfenis. Hij leefde in Amsterdam en Spanje op grote voet. In dat witwasonderzoek werden begin november een 31-jarige Amstelvener en een 28-jarige Amsterdamse aangehouden. De politie deed vier invallen in Amsterdam en Amstelveen.

Jay' Wessels werd op vrijdag 7 julirond drie uur 's middags neergeschoten op de parkeerplaats bij station Breukelen. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen en liet een dochter van negen en een zoontje van twee na.

Fouten
De daders maakten op de vlucht belangrijke fouten. Ze vluchtten richting de A2. In Loenersloot lieten ze hun eerste vluchtauto, een Seat, achter, maar die staken ze niet in brand om sporen te wissen, zoals gebruikelijk. Ook een tweede vluchtauto kwam in beeld bij de recherche.

Van Wessels was bekend dat hij in de drugshandel zat. Hij werd beschuldigd van betrokkenheid bij de diefstal van een grote partij cocaïne, kort voor de moord. Ook zou hij informatie hebben doorgespeeld aan een groep criminelen.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden