Festivalblog

Nieuw winterfestival Georgie's op geheime locatie

Deze zomer zijn er in en rond Amsterdam meer dan driehonderd festivals. In dit blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over festivals, van line-ups tot fotoverslagen. Tips? Mail naar stadsgids@parool.nl.

Georgie's Beeld Vaag Photography
Georgie'sBeeld Vaag Photography

Het begon met kleinschalige garage feestjes genaamd Georgie’s Garage en groeide uit naar twee jaarlijkse festivals: Georgie’s Wunder- en Wintergarten. Nu keert organisator Chasing the Hihat terug naar waar het begon: een oud garage complex.

Geen binnen-buiten-taferelen zoals bij Georgie’s Wintergarten meer dus. Maar enkel een kale garage hoef je ook niet te verwachten. ‘De garage bestaat uit een aaneenschakeling van oude loodsen, hallen en gebouwen, samen een kleurrijk doolhof,’ aldus de organisatie.

Over het festivalterrein zullen her en der podia opduiken met ieder een eigen genre. Welke dat zijn, loopt nogal uiteen: elektronische, live, house, funk of wereldmuziek, kan allemaal. De locatie is vooralsnog geheim, het thema is wel al bekend: ‘de Georgiaanse Rave’ denk: jaren ’90 geïnspireerde, fluoriserende, kleurrijke chaos.

Georgie’s Garage – Indoor Winterfestival
Zaterdag 17 November, 13.00 - 23.00 uur
Locatie in de buurt van Amsterdam

AMF Amsterdam, een van de grootste evenementen tijdens ADE, heeft de volledige line-up bekendgemaakt. Zo komt Axwell /\ Ingrosso op 20 oktober naar de Johan Cruijff Arena.

Daarnaast treden David Guetta en Dimitri Vegas & Like Mike samen op. KSHMR, Vini Vici, Lost Frequencies, Sunnery James & Ryan Marciano, W&W en Salvatore Ganacci maken de line-up compleet.

David Guetta Beeld anp
David GuettaBeeld anp

De organisatie van Mysteryland is voorbereid op regenachtige weer dat komend weekend wordt verwacht. Vooral zaterdag belooft het een echte Hollandse regendag te worden.

"Het wordt niet heel heftig maar we hebben wel verschillende maatregelen getroffen om het de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken," zegt festivaldirecteur Carina Kornfeind.

Er zijn onder meer extra tenten en overkappingen besteld om de bezoekers van het oudste en grootste elektronische muziekfestival van Nederland straks te behoeden voor al te veel nattigheid. Ook worden vloeren gelegd tegen de modder en zijn er extra verwarmde ruimtes waar het dansend publiek weer op adem kan komen.

Juist de zaterdagkaarten waren vier maanden terug al uitverkocht. Voor de zondag zijn nog enkele tickets verkrijgbaar. "De weersverwachtingen zien er dan beter uit, dus wij hopen nog gewoon uit te verkopen," vertelt Kornfeind.

Als alle tickets de deur uit gaan, lopen er zowel zaterdag als zondag 55.000 bezoekers op het Floriadeterrein in de Haarlemmermeer.

Mensen met een kampeerticket, ruim 17.500, kunnen vrijdag al los als op de camping de eerste dj's hun platen aan elkaar mixen.

Mysteryland viert dit jaar een jubileum. Het festival vindt voor de 25e keer plaats.

Op het affiche staan dit jaar grote namen als Axwell & Ingrosso, Fatboy Slim, Paul van Dyk en Alesso. Ook de Nederlandse dance-top is aanwezig met onder anderen Hardwell, Nicky Romero en Sunnery James & Ryan Marciano.

Mysteryland in 2016 - zonder regen. Beeld anp
Mysteryland in 2016 - zonder regen.Beeld anp

Dr. Lektroluv, Sander Kleinenberg, S.K.T en Mason zijn enkele namen die op de line-up van Valtifest staan dit jaar.

Ook Roog, Wannabeastar, Solo Tamas, Miss Bunty, Olivier Abbeloos, Remy, Eric de Man, Paul Jay, Mike Risk, Natarcia, DJ Cartier & Mc B-Live, SMOAD - Smokey Bubblin'B & Mind of a Dragon, G-double-E, Mr.Blonde, Adam Hyjek, Steve Boomselecter en MC Creed zullen te zien (en horen) zijn.

Het thema van het festival, dat 1 september op het Thuishaventerrein plaatsvindt, is deze keer Limboland. Haal je André Rieu pruik en vlaaikostuum dus maar van stal.

Festival Loveland wordt aan de oever van de Sloterplas gehouden. Als het 11 en 12 augustus net zo zomers is als de afgelopen weken, heeft dat water natuurlijk een ontzettende aantrekkingskracht op oververhitte bezoekers. Dit jaar is er echter een andere keus om af te koelen: op het festivalterrein wordt een zwembad geplaatst.

Loveland festival plaatst dit jaar een zwembad op het festivalterrein. Beeld Shutterstock
Loveland festival plaatst dit jaar een zwembad op het festivalterrein.Beeld Shutterstock

Lil' Kleine hoopt vrijdag een nieuw wereldrecord te vestigen. De rapper treedt op tijdens jongerenfestival We Are The Future en wil samen met het publiek een poging wagen om het grootste aantal selfies op hetzelfde moment te maken.

Met de 6.000 jongeren in AFAS Live moet de grootste selfie ooit worden gemaakt. Het huidige record staat op 4.991 mensen die op hetzelfde moment een foto van zichzelf maken. Dit gebeurde tijdens een evenement in de Amerikaanse stad St. Louis.

Het is de bedoeling dat Lil' Kleine een selfie maakt waarop alle selfiemakers in de zaal te zien zijn. Daarmee is het de grootste selfie ter wereld.

Tijdens het We Are The Future festival mogen alleen jongeren tussen de 12 en 17 jaar naar binnen. Naast Lil' Kleine treden ook onder meer Lucas & Steve, Jonna Fraser en Bizzey op en krijgen bezoekers de kans om in de meet & greet area op de foto te gaan met hun idolen.

Er waren 6000 mensen om een selfie mee te maken. Dat zou een nieuw record betekenen Beeld ANP
Er waren 6000 mensen om een selfie mee te maken. Dat zou een nieuw record betekenenBeeld ANP

De dag voor festival Milkshake vindt er weer een mini-editie plaats, speciaal voor mensen met een beperking.

Honderden verstandelijk gehandicapten beleven dan, samen met begeleiders, dezelfde 'experience' als de vele duizenden bezoekers van Milkshake op zaterdag en zondag.

Zij kunnen deelnemen aan de 'silent disco', worden gevisiteerd zoals dat op het grote broertje gebeurt en kunnen met festivalmunten bier en friet kopen.

-> Ook zijn er optredens van Joost van Bellen, Miss Bunty en Doppelgang.

Hef, Yung Internet, De Cultuur, Waxfiend en Snelle Jelle zullen allemaal optreden tijdens hiphopfestival Juicy, dat plaatsvindt op stadsstrand DOK Amsterdam op 21 juli.

De organisatie belooft het stadsstrand in een heus ‘hiphop blokparty festival’ om te toveren met 90s hiphop en R&B, dj’s, live optredens en foodtrucks.

Tickets voor Juicy Festival zijn nog te koop.

Je mocht al naakt naar binnen bij Milkshake, maar dit jaar is er zelfs een zone waar enkel en alleen zonder kledij gefeest mag worden. Het festival vindt eind juli plaats op het Westergasterrein.

Laat je kleren achter bij de ingang en doe mee aan naked yoga, kantklossen, punniken, bodypaint, twister of jeu de boules. En ook grappig: de nudisten gluren met verrekijkers naar de mensen met kleding aan.

Naakt rondlopen kwam al veel voor op Milkshake waar 'niets moet, alles mag'. Het festival werd de afgelopen twee jaar door meerdere naturistenorganisaties bezocht.

Organisator Marieke Samallo: 'Wij vinden het elk jaar geweldig om onze gasten positief te prikkelen en een nieuwe ervaring te geven waarin de mensen zichzelf kunnen ontwikkelen. Maar wij vinden het ook belangrijk om aandacht te geven aan een minderheidsgroep.'

Het tweedaagse festival wordt gehouden op 28 en 29 juli Beeld Amaury Miller
Het tweedaagse festival wordt gehouden op 28 en 29 juliBeeld Amaury Miller

Snackbarketen Febo lanceert dinsdagmiddag om 12.00 uur voor de tweede keer een kledinglijn. Dit jaar bestaat de kledingcollectie uit een fannypack en t-shirt die de 'pro-snackers' klaarmaken voor het festivalseizoen.

Rapper Donnie, tevens groot Febofan, is het gezicht van de kledinglijn Beeld FEBO
Rapper Donnie, tevens groot Febofan, is het gezicht van de kledinglijnBeeld FEBO

Speciaal voor Festival Pal Mundo Outdoor in het ArenaPark komt J Balvin naar Nederland. De Colombiaanse wereldster, die met Mi Gente een hit in 2017 scoorde, maakt de line-up van het festival compleet.

Al eerder werd optredens aangekondigd van onder andere Prince Royce, De La Ghetto, Jeon, en Elvis Crespo. Pal Mundo Outdoor profileert zichzelf als 'het grootste Latin en Caribbean festival van Europa'.

Pal Mundo Outdoor
Zondag 1 juli
ArenaPark

Amsterdam Open Air organiseert dit jaar een uitgebreid afterprogramma in de stad. Na afloop van het festival kunnen bezoers nog even doorfeesten in een club.

Op zaterdag in Claire, AIR Amsterdam, De Marktkantine en Shelter. Op zondag 3 juni in Shelter, gehost door Cartel.

Amsterdam Open Air
Zaterdag 2 en zondag 3 juni
Gaasperpark

Het Amsterdam Roots Festival draait dit jaar niet alleen om muziek, maar biedt ook ruimte voor performance, storytelling, urban arts en zelfs circusacts.

Zo heeft het festival dit jaar een eigen productie op poten gezet, genaamd 'Rootszoekers'. Onder die noemer zijn een aantal jonge mensen op zoek gegaan naar een bijzonder verhaal uit hun eigen familiegeschiedenis.

Korte voorstellingen
In het Bimhuis staan drie avonden gepland en in filmuis Studio/K worden internationale films en korte interdisciplinaire voorstellingen van jonge Nederlandse makers getoond.

Traditiegetrouw sluit Roots de feestweek met een vrij toegankelijke openluchtfestival in het Oosterpark af. De line-up belooft een zwoele en dansbare dag met een optreden van Puerto Candelaria uit Colombia, reggae van The Dubbeez en opzwepende dansmuziek uit Kaapverdië door Bitori.

Amsterdam Roots Festival
1 t/m 8 juli (verschillende locaties)

null Beeld Facebook Amsterdam Roots
Beeld Facebook Amsterdam Roots

French Montana, Big Sean, Wiz Khalifa, Young Thug en Maleek Berry maken zaterdag 30 juni hun opwachting tijdens de eerste editie van het Oh My! Music Festival.

In het Arenapark komen vier podia waarop muziek uit de verschillende muziekstromingen binnen de urban scene worden gebracht. Op het hoofdpodium staan ook Stefflon Don en Maleek Berry.

Op de Dutch Stage staan nationale artiesten als Boef, Frenna en Jonna Fraser. Op het Old School Stage staan T-Pain, Mya, Bobby V. en Mario. Naast de grote stages, heeft Oh My! Music Festival nog een kleine area, die de bezoeker onderdompelt in Latijns, Caribische sferen.

Oh My! Festival
Zaterdag 30 juni
Arenapark
Kaartjes: € 62,95

De zanger Prince Royce staat dit jaar op 1 juli als hoofdact geboekt op Festival Pal Mundo. Het festival vindt plaats in het Arenapark. De zanger, die eveneens als producer werkt, is bekend van de nummers Stand By Me, Darte Un Beso en Deja Vu.

Eerder gaf het festival al aan dat onder meer Jeon, Elvis Crespo en Tekno op 1 juli te verwachten zijn.

Festival Pal Mundo
Zondag 1 juli
Arenapark
Kaartjes: €63,50

Prince Royce Beeld anp
Prince RoyceBeeld anp

Broederliefde, Jonna Fraser, Maan en Bokoesam zullen op 9 september onder meer hun opwachting maken op het Parels van de Stad festival, op het strand van Blijburg aan Zee.

Het festival wordt georganiseerd door tien verschillende partijen. Bekende organisatoren Vunzige Deuntjes en Tik Tak verzorgen de grootste podia, maar ook hiphopplatform Puna heeft een eigen stage. Mrs. Mokum heeft een podium waar uitsluitend vrouwen zullen optreden.

Parels van de Stad
9 september
Blijburg aan Zee
Kaartjes: 25 euro

Voor het eerst heeft Appelsap dit jaar geen grote main stage meer, laat de organisatie weten. In plaats daarvan zijn er drie podia zonder vooraf opgelegde belangrijkheid.

Voorheen trok het festival grote, internationale artiesten als Kendrick Lamar, Travi$ Scott, Skepta en Stormzy aan, maar vanaf dit jaar ligt de aandacht op de underground van hiphop- en elektronische muziek.

-> lees meer over de volledige line-up

Optreden van Broederliefde tijdens Appelsap 2016 Beeld Ade Johnson
Optreden van Broederliefde tijdens Appelsap 2016Beeld Ade Johnson

Tijdens de eerste editie van Festival Macumba worden rond de Ouderkerkerplas vijf podia opgebouwd waar op zaterdag 7 juli een mix aan reggaeton, salsa, merengue en caribbean beats te horen is.

Dinsdag maakte de organisatie de programmering bekend. Reggaeton artiesten zoals Cosculluela en Justin Quiles maken hun opwachting. Ook Raul Acosta en Oro Solido uit de Dominicaanse Republiek zijn present en ook de band Tentempiés treedt op.

Fiesta Macumba Soundsystem serveert op de stage 'La Fiesta' reggaeton, merengue, cumbia en dancehall beats. Fan van salsa en bachata? Dan ben je bij 'La Habana' aan het juiste adres.

Reggaeton, merengue, cumbia en dancehall beats worden op Festival Macumba naadloos in elkaar gedraaid Beeld Martika Catharina Sophie
Reggaeton, merengue, cumbia en dancehall beats worden op Festival Macumba naadloos in elkaar gedraaidBeeld Martika Catharina Sophie

Alle kaarten voor de zaterdag van Mysteryland 2018 zijn uitverkocht. Deze dag is daarmee sneller uitverkocht dan ooit, meldt de organisatie van het feest vrijdag.

Het festival, dat traditiegetrouw het einde markeert van de Nederlandse festivalzomer, vindt dit jaar plaats van 24 tot en met 26 augustus. In totaal zullen er meer dan driehonderd artiesten optreden op zeventien podia die verdeeld zijn over het festivalterrein in Haarlemmermeer.

Er zijn nog wel campingtickets en weekendtickets beschikbaar. Er zijn onder meer optredens van Hardwell, Fatboy Slim, KSHMR, Paul van Dyk en Sven Väth.

Mysteryland. Beeld anp
Mysteryland.Beeld anp

The Black Madonna, Boys Noize en Farley Jackmaster Funk zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Milkshake.

De Amerikaanse dj The Black Madonna draaide eerder in Nederland in Paradiso en op het festival Awakenings en was eerder deze maand één van de hoofdacts op het grote festival Coachella. Zij werd uitgeroepen tot Mixmag's DJ of the Year. De Duitse techno-dj Boys Noize geldt als een van de grote Europese talenten op zijn gebied.

Milkshake vindt 28 en 29 juli voor de zevende keer plaats. Vertrouwde namen als Joost van Bellen en Zu Browka International van de Roxy zijn van de partij op het Transformer-stage. Op het zogenoemde Vieze Poezendek zullen onder meer De Jeugd van Tegenwoordig en Famke Louise een liveshow geven.

Milkshake Festival
28 en 29 juli
Westerpark

Het nieuwe ‘open minded' festival Tropikali, dat 12 mei zal plaatsvinden in de tuin van het Noorderlicht Café heeft de line-up bekendgemaakt.

Het festival is opgedeeld in drie podia: Rosario, Kalinichta en I Will Survive. Op eerstgenoemde zullen o.a. Carlos Valdes, Andrade MFandrade, Protopapa, Tron, Myss Keta en hoast Hoax staan.

Op het Kalinichta podium verschijnen o.a. Jerre de Feijter, mps Pilot, Big Surprise en wordt gehost door Nancy Goreng.

Het derde podium wordt gedomineerd door o.a. PleeBoy, Absoluut, Valentijn De Hingh en host Heisa Jynx.

Tropikali Festival
12 mei (13.00 - 23.00 uur)
Noorderlicht Café

Wie een beetje ingeburgerd is in de Amsterdamse (gay)feestjesscene kent het tropisch, Latijns Amerikaans georiënteerde Rosario in het Blauwe Theehuis wel. Beeld Rosario
Wie een beetje ingeburgerd is in de Amsterdamse (gay)feestjesscene kent het tropisch, Latijns Amerikaans georiënteerde Rosario in het Blauwe Theehuis wel.Beeld Rosario

Het technofestijn 909 Festival zorgt op 26 mei voor een diverse line-up in het Amsterdamse Bos. Vrijdag maakte de organisatie het complete programma bekend.

Met name de set van het duo Chris Liebing en Speedy J onder de naam Collabs 3000 trekt de aandacht. De twee technotitanen staan niet zo vaak samen op het podium.

Verder staan onder andere Josh Wink, Extrawelt, Ellen Alien, Dj Bone en Deetron op het menu.

909 Festival
26 mei (11.00 - 23.00 uur)
Amsterdamse Bos

null Beeld Niels
Beeld Niels

Het Land van Ooit Festival, dat met acts en activiteiten inspeelt op jeugdsentiment en jaren negentigweemoed, keert deze zomer terug. De opzet van het festival is hetzelfde maar de locatie is nieuw: dit jaar kun je skippyballen, twisteren of kijken naar een optreden van Def Rhymz op het terrein van Thuishaven.

De organisatie belooft dat je met Def Rhymz ook mag pingpongen, kunt rodeorijden op Harry de Hengst en los kunt in een 'Nintendoparadijs'.

Land van Ooit Festival, 8 augustus

Verwacht enkel jeugdsentiment op Het Land van Ooit Festival. Beeld Land van Ooit Festival
Verwacht enkel jeugdsentiment op Het Land van Ooit Festival.Beeld Land van Ooit Festival

Hemeltjelief festival viert dit jaar het 10-jarig jubileum. En om dat extra kracht bij te zetten is het thema ‘oude koeien uit de sloot halen’.

Bezoekers mogen mee stemmen in wat zij graag willen terugzien aan muziek, spelletjes en andere dingen die zijn classificeren als ‘het beste van 10 jaar Hemeltjelief’.

De organisatie belooft de NDSM-werf om te toveren tot een groot verjaardagsfeest met taart, feestmutsen, bands, dj’s en activiteiten.

Ook komt er dit jaar een kinderpodium. Zangtalenten (t/m 15 jaar) kunnen zich aanmelden als ze denken dat ze een plek op dat podium verdienen. De jury maakt een selectie, daarna wordt het podium door kinderen zelf gerund: er wordt een backstage manager aangesteld, een technicus en een MC.

Kaartjes zijn hier te koop. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis

Boef, Lil' Kleine, Steve Aoki, Showtek, Jax Jones: deze artiesten maken onder andere deel uit van de line-up van Dance Valley op 11 augustus.

De organisatie heeft woensdag het volledige deelnemersveld bekendgemaakt van het eendaagse dance-evenement in Velsen Valley, op het recreatieterrein Spaarnwoude.

Er zijn zeven podia. Onder anderen Quintino, Brooks, Fedde le Grand en Mike Williams staan op het hoofdpodium. "Ik denk dat we een prachtig gekleurd palet aan verschillende smaken aanbieden waarmee we een breed publiek aanspreken, maar ook de puristen bedienen. We hebben gewoon een ijzersterke line-up", zegt programmeur Marvin de Kater.

Dance Valley
Zaterdag 11 augustus
12.00 - 23.00 uur
Oosterbroekerweg 1

House opa Johan de Vries is geprogrammeerd op Komm Schon Alter, Das Festival op 9 juni in de Tuinen van West.

Zelf draaien doet hij niet - ‘ik een danser, geen dj’ - maar hij zal wel een uur lang de platen van de ‘hutje mutje stage’ uitkiezen.

Naast house opa Johan sieren ook Olivier Weiter, Malbetrieb, Lövestad en Miss Melera de line-up.

Komm Schon Alter - Das Festival
9 juni 2018 (11.00 tot 23.00 uur)
Tuinen van West

Van Hardwell, Sunnery James en Ryan Marciano, Sam Feldt en Kris Kross Amsterdam tot Fedde le Grand, Erick Morillo, Ronnie Flex en Netsky: Mysteryland heeft de volledige line-up bekendgemaakt. Je vindt alle namen op de website van het festival.

Mysteryland bestaat al meer dan 25 jaar en is het grootste elektronische muziekfestival van Nederland. Vorig jaar trok Mysteryland een recordaantal bezoekers. Onder andere de camping groeide: daar was in 2017 plaats voor zo'n 15.000 bezoekers uit meer dan tachtig landen.

Mysteryland
24, 25 en 26 augustus
Floriade

Famous Dex, Smooky MarGielaa, SMIB, Wiley, Madlib, De Jeugd van Tegenwoordig, Jacin Trill en Leafs treden op tijdens de aankomende editie van Appelsap. Dat maakt de organisatie donderdag bekend. Andere artiesten worden later bekendgemaakt.

Appelsap vindt plaats op 11 augustus in het Flevopark. Lees hier ons verslag van Appelsap 2017.

MHD, J Hus, Mr Eazi, Spice, Flonti Stacks, Jacin Trill en Equalz zullen optreden tijdens de vijfde editie van Encore Festival.

Het festival vindt ook deze keer plaats op de NDSM-werf in Noord, dit keer op zaterdag 25 augustus.

Het thema van Encore Festival is dit jaar ‘Culture Unites’, een statement dat kracht wordt bijgezet door een manifest, geschreven door Paroolcolumnist Massih Hutak. In de tekst die hij voor Encore Festival schreef, pleit hij voor het vieren van diversiteit.

Manifest Beeld Massih Hutak
ManifestBeeld Massih Hutak

'Less is more', zegt de organisatie Pleinvrees. De twee zomerfestivals Pleinvrees am Strand en Pleinvrees Festival worden dit jaar gecombineerd tot Pleinvrees Festival am Strand, op zaterdag 19 mei op Blijburg aan Zee.

Verdeeld over vier podia zorgen 23 artiesten voor meeslepende zomerse melodieën. Met op de line-up publieksfavorieten als Fritz Kalkbrenner, Worakls en Reinier Zonneveld, naast grote namen als Damian Lazarus, Oliver Koletzki, Blond:ish en Marek Hemmann.

Om de ultieme stranddag compleet te maken worden bezoekers verwend met cultureel verantwoord entertainment met een typische Pleinvrees-twist.

De kaartverkoop is al van start gegaan.

Met de augmented reality app verdwaal je niet meer tijdens DGTL, en mis je geen optredens meer. Beeld DGTL, Tim Buiting
Met de augmented reality app verdwaal je niet meer tijdens DGTL, en mis je geen optredens meer.Beeld DGTL, Tim Buiting

Zie op een festival maar eens de wc's te vinden. Of de dichstbijzijnde bar. Of probeer stevig beneveld maar eens op je telefoon uit te zoeken wanneer je favoriete artiest draait, en waar. Dat is geen doen.

Om het festivalgevoel van de bezoekers te vergroten lanceert internationaal electronischemuziekfestival DGTL een app met augmented reality, die ín het camerabeeld van je smartphone laat zien waar de podia zijn, wie daar draait en hoe je het snelst bij een wc komt. Zo hoef je niet meer in de weer met blokkenschema's op je telefoon, of te verdwalen op weg naar de wc.

Voor de aankomende Amsterdamse editie van DGTL (31 maart en 1 april op de NDSM-werf) is de app verkrijgbaar in de App Store en Play Store.

Op zaterdag 24 maart staat in het Parool een artikel over Amsterdamse festivals, en waarom die wereldwijd bekend staan als de beste.

Popreliek en realityster Peter Andre, bekend van Mysterious Girl, komt naar Zuidoost. Tijdens de aankomende editie van het Guilty Pleasure Festival (29 juli) zal hij een optreden geven. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

Andre is niet de enige artiest op het festival die het moet hebben van jeugdsentiment: ook 2 Unlimited, Brainpower en Def Rhymz treden op.

Guilty Pleasure Festival, zondag 29 juli, Gaasperplas

De Berlijnse club Sisyphos, krijgt een eigen podium tijdens Georgie’s Wundergarten, dat op 7 juli op Riekerhaven plaats zal vinden.

“Sisyphos is van origine een anarchistische club, dat past goed bij de boodschap die we uit willen dragen,” vertelt mede-organisator Rob Simon. “Georgie’s is meer dan gewoon een festival. Het is een plek waar mensen samenkomen, waar we creativiteit en dromen vieren.”

Naast acht podia waar muziek, theater en kunst te bekijken valt, wordt er deze keer ook een groot doolhof gebouwd. “Ik ga er nog niet teveel over zeggen, maar ook daarin kom je onze boodschap tegen.”

Festival Georgie's staat bekend om zijn ludieke acties. Tijdens de afgelopen wintereditie werd er een telefoonban ingesteld. Ook tijdens deze zomereditie geldt dit telefoonverbod.

Een kaartje kost tussen de €12.50 en €50.00 en is te koop via de website.

De volledige line-up van Mysteryland is bekend. Ook onder anderen Axwell & Ingrosso, KSHMR, W&W, Sam Feldt, Netsky, Galantis en Lucas & Steve doen het dancefestival de komende editie aan, zo heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. Eerder werd de komst van grote namen als Hardwell, Alesso, Headhunterz, Sunnery James & Ryan Marciano, Fatboy Slim en Paul van Dyk aangekondigd.

Voor ieder wat wils
In totaal zijn er zeventien podia en treden er driehonderd artiesten op. Zo komen de liefhebbers van trance aan hun trekken bij de Trance Energy-stage, waar onder meer Paul van Dyk, Markus Schulz, Marco V. en Ferry Corsten draaien. Ook is er een Thunderdome-stage, Q-dance-podium en kunnen urban- en hiphopfans terecht bij Vunzige Deuntjes waar Bizzey en Ronnie Flex met zijn Deuxperience-band optreden.

Uitverkocht
Mysteryland is het grootste dancefestival van Nederland. De editie van dit jaar vindt plaats van 24 tot 26 augustus op het Floriade-terrein in de Haarlemmermeer. De zogeheten early bird-kaarten waren vorige week binnen een dag uitverkocht. De reguliere ticketverkoop is inmiddels al begonnen.

De Amerikaanse blueszanger Seasick Steve staat zaterdag 25 augustus op het nieuwe festival Once in a Blue Moon in het Amsterdamse Bos. Het eendaagse festival richt zich op de muziekstijlen americana, country, folk en blues.

Eerder werd al bekend dat The Mavericks, Sam Outlaw, Hiss Golden Messenger, Tim Knol, Bombino, CC Smugglers, Steve Smyth en Lee Bains III & The Glory Fires op het festival hun opwachting zullen maken. In totaal treden er op drie verschillende podia 20 acts op.

Seasick Steve. Beeld epa
Seasick Steve.Beeld epa

Dj Fatboy Slim is toegevoegd aan de line-up van dancefestival Mysteryland. Dinsdagmiddag ging de kaartverkoop van start voor het muziekevenement, dat op 24, 25 en 26 augustus op het Floriadeterrein nabij Hoofddorp plaatsvindt.

Naast Fatboy Slim zijn er eerder nog een aantal grote namen bekendgemaakt, zoals dj en producer Hardwell. Verder zijn onder meer Ronnie Flex & Deuxperience, Alesso, Sven Väth, Headhunterz, Sunnery James & Ryan Marciano, Wildstylez, Loco Dice, Dimitri Vegas & Like Mike en Paul van Dyk van de partij.

De volledige line-up van het festival wordt 6 maart bekendgemaakt. Mysteryland is het grootste dancefestival van Nederland. De Main Stage en de Q-dance-stage zijn traditiegetrouw de twee grootste van de zeventien podia op Mysteryland. Daar laten dj-helden uit binnen- en buitenland hun talent horen.

null Beeld anp
Beeld anp

De heren van de Britse indie-pop band Alt-J nemen deze zomer twee openluchtconcerten in het Amsterdamse Bostheater voor hun rekening. Onder de noemer Live At treden in de zomermaanden verschillende artiesten op in het bostheater.

De Britten verschijnen op zondag 26 en maandag 27 augustus op de open plek. Eerder werden Brigitte Kaandorp, De Edwin Evers Band, Graham Nash en De Dijk al aangekondigd. Kaarten voor Alt-J gaan op zaterdag 3 maart in de verkoop.

Alt-J Beeld anp
Alt-JBeeld anp

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni strijkt Amsterdam Open Air (AOA) weer neer in het Gaasperpark. Kaartjes voor het festival gaan deze week in de verkoop, vroege vogels kunnen zich nu alvast inschrijven voor tickets met korting.

Met het startschot voor de kaartverkoop maakt de organisatie ook de line up bekend. Zowel internationale als artiesten van Nederlandse bodem maken hun opwachting. Zo treedt de Brits-Japanse dj en producer Maya Jane Coles en techno-dj Dave Clarke.

Negen podia
Maar ook Ronnie Flex & Deuxperience, Kris Kross Amsterdam, Bizzey en Jonna Fraser zijn van de partij. En de lijst is nog veel langer want de organisatie heeft voor beide dagen negen podia moeten vullen.

Amsterdam Open Air heeft zich ontpopt tot een smeltkroes van muziekstijlen. Techhouse, deephouse, techno, eclectic, UK, hiphop, disco en verschillende Afrikaanse en Arabische muzikale stijlen komen allemaal aan bod.

Een van de negen podia op Amsterdam Open Air Beeld Dingena Mol
Een van de negen podia op Amsterdam Open AirBeeld Dingena Mol

William Grigahcine, beter bekend als DJ Snake, komt op Koningsdag naar het Kingsland Festival in de RAI Amsterdam. Eerder was de komst van onder anderen Hardwell, Lost Frequencies en Sunnery James & Ryan Marciano al bekendgemaakt.
DJ Snake brak internationaal door met de singles Turn Down For What en Let Me Love You samen met Justin Bieber. Zijn samenwerking met Major Lazer op Lean On werd in april 2015 zijn eerste nummer 1-notering.

Kingsland beleeft de zesde editie in Amsterdam. Er zijn vier podia. Naast DJ Snake staan Hardwell, Lost Frequencies, Sunnery James & Ryan Marciano, Ummet Ozcan en Yellow Claw op de mainstage. Daarnaast zijn ook Lil Kleine, Ronnie Flex, Sam Feldt en Headhunterz te verwachten. Bij de RAI zijn zowel openlucht als overdekte areas te vinden.

Naast Amsterdam zijn dit jaar edities van Kingsland in Den Bosch, Groningen en Twente.

Kelela, Motor City Drum Ensemble, Hunee en Ben Ufo zijn enkele van de headliners op festival Lente Kabinet dat dit jaar op 26 en 27 mei bij Het Twiske plaatsvindt.

Het is voor het eerst dat het festival een weekender organiseert. En hoewel bekende namen op de line-up niet ontbreken, kenmerkt het kleine zusje van Dekmantel zich vooral door de grote variëteit aan artiesten: men kan niet alleen disco en house verwachten maar ook R&B en garage.

Tickets gaan donderdag 27 februari in de verkoop.

Solomun, Maceo Plex en Joris Voorn zijn enkele namen op de line-up van de derde editie van Strafwerk Festival, dat op 18 augustus plaatsvindt op stadsstrand Blijburg aan Zee.

Oprichter van Diynamic, Solomun, maakt zijn debuut op het festival. Maceo Plex keert na vier jaar terug bij de organisator en ook Joris Voorn maakt zijn rentree.

Ook Kölsch en Maya Jane Coles zullen optreden. De volledige line-up is te vinden op de website. Hier zijn ook de tickets vanaf 26 februari verkrijgbaar.

Dj en producer Hardwell is dit jaar twee dagen aanwezig op het festival Mysteryland, dat 24, 25 en 26 augustus plaatsvindt. Op zaterdag draait hij als dj en zondag is hij aanwezig als stagehost. Zijn label Revealed krijgt voor het eerst een eigen podium aan de Noordkant van het festivalterrein, maakte de organisatie bekend.

Het label van Hardwell (Robbert van de Corput) richt zich op Electro, Big Room, Progressive en Bass House en heeft een grote en trouwe groep fans. Omdat wordt verwacht dat deze programmering veel fans zal trekken, wordt de Big Top tent dit jaar groter. Ook Sunnery James en Ryan Marciano krijgen voor het eerst een eigen podium. Daarnaast zal Trance Energy een eigen podium inrichten waar de grootste trance-dj's te horen zijn.

Het driedaagse festival met camping keert ook dit jaar terug naar het Floriade-terrein bij Amsterdam. De Main Stage en de Q-dance-stage zijn traditiegetrouw de twee grootste van de zeventien podia op Mysteryland. Daar laten dj-helden uit binnen en buitenland hun talent horen.

Een beperkt aantal Early Bird tickets is te koop in de ticketshop vanaf dinsdag 27 februari. De volledige line-up van het festival wordt begin maart bekend gemaakt.

Op zaterdag draait Hardwell als dj en zondag is hij aanwezig als stagehost. Beeld anp
Op zaterdag draait Hardwell als dj en zondag is hij aanwezig als stagehost.Beeld anp

In het kader van het vijftigjarig bestaan van Paradiso zal er een verborgen podium op het festivalterrein van Milkshake verrijzen, met als thema 'Copacabana'. Dit is in navolging van Milkshake Festival in Sao Paulo, dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond.

De zevende editie van Milkshake vindt plaats op 28 en 29 juli in het Westerpark in Amsterdam. Een van de grote acts dit jaar is Joost van Bellen, die samen met Zu Browka International van de Roxy acts op het Transformer-podium verzorgt.

De internationale samenwerking is er onder meer met Less Drama More Techno uit Parijs en Sexy Party uit Keulen. Nieuw is Pornceptual uit Berlijn. De volledige line-up wordt later bekendgemaakt.

Milkshake is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dancefestival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang 'niets moet, alles mag'. Het wil laten zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft.

De kaartverkoop van Milkshake VII is reeds gestart.

Het dancefestival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang 'niets moet, alles mag'. Beeld anp
Het dancefestival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang 'niets moet, alles mag'.Beeld anp

Joseph Capriati, Amelie Lens, Pan-Pot, Nicole Moudaber en Ida Engberg zijn enkele dj’s die zullen draaien op Drumcode festival, het nieuwe festival op de NDSM-werf, dat mede wordt georganiseerd door Awakenings.

De naam van het festival komt van het technolabel van de Zweedse dj Adam Beyer, ook hij zal van de partij zijn. Evenals Bart Skils, Ilario Alicante, Dense & Pika, Enrico Sangiuliano en Layton Giordani.

Naast de aankondiging van de line-up is ook de kaartverkoop (€ 49.95) van start gegaan. Drumcode Festival vindt plaats op 18 augustus op de NDSM-werf.

Liefhebbers van reggaeton, salsa, merengue, dancehall en cumbia kunnen zaterdag 7 juli de heupen loswiegen op Festival Macumba, een nieuw festival bij de Oudekerkerplas.

Het festival is een voortvloeisel van het latin clubfeestje Fiesta Macumba. De festivalversie zal meerdere podia tellen. Op ‘La Vida’ staat live-muziek centraal. Bij ‘La Fiesta’ komen alle hits voorbij en bij ‘La Habana’ waan je je, dansend op salsa, merengue en bachata op de straten van Cuba.

De eerste namen van de line-up van Festival Macumba worden binnenkort bekend gemaakt. Early Bird kaarten voor het festival kosten €36,00 (excl. servicekosten) en zijn vanaf dinsdag (12:00 uur) te koop via: www.festivalmacumba.nl.

Dit jaar kunnen Lovelandgangers niet één, maar twee dagen met de voetjes van de vloer.

Het is voor het eerst dat het festival - één van de langstlopende dancefestival van Nederland - op twee aaneengesloten dagen plaatsvindt.

Wel zal het festival de tweede dag, iets kleiner zijn dan de eerste dag. ‘De zondag staat in het teken van intimiteit,’ aldus de organisatie. Onder andere Cirez D (het techno alter ego van Eric Prydz), Marco Carola, Tale of Us en Adriatique zullen te zien zijn op zaterdag 11 en zondag 12 augustus in het Sloterpark.

Weekendtickets zijn vanaf nu verkrijgbaar voor €60,00. Mensen die al beschikken over een zaterdagticket kunnen deze vanaf donderdag upgraden naar een weekendticket voor €17,50.

Lees ook: Loveland vond uiteindelijk toch nog schwung bij Joris Voorn

Het Berlijnse dj-duo Pan-Pot en de Nederlandse dj en producer Joris Voorn prijken op het affiche van het festival Welcome to the Future.

Ook dj's Chris Liebing uit Duitsland, Charlotte de Witte uit België en Dax J uit Engeland komen op 21 juli naar de twaalfde editie van het festival in natuurgebied Het Twiske ten noorden van Amsterdam.

Welcome to the Future maakte dinsdag de volledige line-up bekend.

Er zijn zeven stages. Het duo Dan-Pot, Dubfire en Joris Voorn staan op de mainstage. Charlotte de Witte is te gast in de technotent, samen met Chris Liebing, Dax J en ROD.

De in Chicago geboren dj Honey Dijon maakt haar opwachting op de housestage. Daarnaast zijn er optredens van Hot Since 82 en Green Velvet.

Het festival voor reggaeliefhebbers aan de Gaasperplas is vanwege grote belangstelling uitgebreid met een extra dag. Om het festivalgevoel compleet te maken kun je op de Gaaspercamping ook kamperen.

Laatste toevoegingen aan de line-up van het festival zijn Alborosie, Ky-Mani Marley en Tarrus Riley ft. Dean Fraser en The Blak Soil Band. Eerder was al bekend dat onder andere UB40 op de zaterdag optreedt.

Reggae Festival
Zaterdag 25 en zondag 26 augustus
Gaasperpark

Het Amsterdams Verbond heeft de line up voor de aankomende editie bekendgemaakt. De Jeugd van Tegenwoordig, Benny Rodrigues, Michel de Hey, FS Freen, Huxley en Full Crate zijn enkele van de namen die op het bevrijdingsfestival zullen optreden.

Ook Jonna Fraser, Luuk van Dijk, Wouter S, Phalerieau en Tapesh zijn van de partij. Het festival vindt plaats op 5 mei in de Tuinen van West.

Tickets (vanaf 30,55 euro) zijn al in de verkoop.

Alesso, Dmitri Vegas & Like Mike, Hardwell en Paul van Dyk behoren tot de eerste tien namen die op het affiche van Mysteryland 2018 staan. Ook Headhunterz, Loco Dice, Sunnery James & Ryan Marciano, Sven Väth, Wildstylez en Ronnie Flex met zijn Deuxperience-band zijn van de partij.

De 25e editie van Mysteryland vindt plaats van 24 tot 26 augustus op het Floriadeterrein in de Haarlemmermeer.

De eerste kaarten kunnen vanaf 27 februari worden gekocht. Vorig jaar kwam er een recordaantal danceliefhebbers af op het langstlopende elektronische muziekfestival ter wereld.

De overige ruim 300 artiesten die dit jaar optreden worden later bekendgemaakt.

De line-up van de achtste editie van technofestival 909 is bekendgemaakt. Chris Liebing, Speedy J, Ellen Allien en Josh Wink zijn enkele dj’s die 26 mei op het podium in het Amsterdamse Bos zullen staan. Ook Extrawelt, DJ Bone, Deetron, Steve Rachmad, Aril Brikha, Vince Watson en Nuno Dos Santos maken hun opwachting.

Het festival, dat bekend staat als het kleine op techno gefocust broertje van Loveland, bestaat ook dit jaar weer uit één hoofdpodium en een kleiner podium. De (earlybird) tickets zijn vorige week in de verkoop gegaan en kosten €33,15.

Technofestival 909 in het Amsterdamse Bos Beeld Amaury Miller
Technofestival 909 in het Amsterdamse BosBeeld Amaury Miller

De zevende editie van dancefestival Lente Kabinet gaat dit jaar twee dagen duren. Het kleine zusje van het Dekmantel Festival vindt dit jaar plaats op 26 en 27 mei in natuurgebied Het Twiske.

Dit jaar is Lente Kabinet in het Twiske voor het eerst 2 dagen Beeld Lente Kabinet
Dit jaar is Lente Kabinet in het Twiske voor het eerst 2 dagenBeeld Lente Kabinet

Technofestival Awakenings heeft de line-up van de achttiende editie bekendgemaakt. Op 30 juni en 1 juli treden onder andere Carl Cox, Adam Beyer en Amsterdammers Job Jobse, Joris Voorn en Mirella Kroes aan. Richie Hawtin brengt zijn speciale liveshow Close voor het eerst naar Nederland.

Het bekende kleurrijke Spaanse Elrow Festival komt in septembernaar de NDSM-werf. Eerder waren er al Elrow-feesten in Amsterdam te bezoeken, zoals op het Amsterdam Dance Event, maar het is de eerste keer dat er een volwaardig dagfestival neerstrijkt in Amsterdam. Elrow is bekend van hun spectaculaire, carnaval-achtige feesten vol acts, decorstukken, kostuums en confetti.

null Beeld Elrow Festival
Beeld Elrow Festival

Festival Strange Sounds From Beyond wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd op het NDSM-terrein. Dit keer niet één, maar twee dagen lang: 23 en 24 juni. Zegt de line-up je niets? Kan kloppen: het festival wil je kennis laten maken met onbekende toffe muziek die je in het Nederlandse festivallandschap niet vaak hoort.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden