Lezersbrief

'Nieuw-West heeft veel te bieden voor herhaalbezoekers'

'Volgens mij gaat het niet om gebrek aan aanbod, maar om gebrek aan kénnis van het aanbod in Nieuw-West,' schrijft Liesbeth van der Woud in een lezersbrief aan Het Parool.

Het Sloterstrand aan de Sloterplas Beeld anp
Het Sloterstrand aan de SloterplasBeeld anp

Woensdag schreef Frans van der Avert, directeur Amsterdam Marketing, in Het Parool dat Nieuw-West onvoldoende te bieden heeft en dat het stadsdeel om die reden geheel ontbreekt in de buurtencampagne van I Amsterdam. Deze buurtencampagne is gericht op toeristen uit binnen- en buitenland die eerder in Amsterdam zijn geweest en nu andere buurten willen verkennen.

Ik ben oprecht verbaasd en ook geïrriteerd over zo veel kortzichtigheid en onwetendheid. Dit is het ­zoveelste voorbeeld van niet verder kijken dan je neus lang is en je laten leiden door vooroordelen als het gaat om het grootste stadsdeel van Amsterdam.

Waar haalt Van der Avert het idee vandaan dat Nieuw-West onvoldoende te bieden heeft aan wat (herhaal)bezoekers aantrekkelijk vinden? Volgens mij gaat het niet om gebrek aan aanbod, maar om gebrek aan kénnis van het aanbod in Nieuw-West.

En daar had Amsterdam Marketing met de buurtencampagne nou net iets aan kunnen doen. Wat een gemiste kans!

Even een greep uit het aanbod dat ik als bewoner van Nieuw-West zo uit de losse pols kan schudden. Een kano huren bij één van de twee haventjes die de Sloterplas telt en dan een prachtige tocht maken, waarbij de Sloterplas slechts het startpunt is. Je laten verrassen door het enige ­echte Streetartmuseum van Amsterdam.

De Westmarket bezoeken waar je fantastisch en betaalbaar uit alle windstreken kunt eten. De fietsroute Tuinen van West doen, waarbij je onderweg bijvoorbeeld fruit kunt plukken bij de Fruittuin of lunchen bij het Rijk van de Keizer. Het duizend jaar oude dorpje Sloten aandoen, inclusief bezoek aan de molen en het ­Kuiperijmuseum.

Eén van de vele culturele broedplaatsen bezoeken waar van alles te zien en te beleven is. Beachvolleyballen, zwemmen of zonnen op het Sloterstrand.
Met je kinderen naar Het Landje, waar ze lekker kunnen bouwen, of naar één van de vele andere grote speeltuinen. Dineren in restaurant Bureau, met een prachtig uitzicht over de stad. De hip geworden omgeving van station Sloterdijk verkennen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit aanbod lijkt mij juist uitermate aantrekkelijk voor herhaalbezoekers.

Het is dat ik een leuke baan in een andere stad heb, anders wist ik het wel...

Liesbeth van der Woud, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden