Nieuw jihadi tijdschrift roept op tot hacken van drones

Een nieuw jihadistisch tijdschrift roept moslims over de hele wereld op om samen te werken en technologieën te ontwikkelen waarmee Amerikaanse drones kunnen worden gehackt.

De cover van Azan Beeld screenshot
De cover van AzanBeeld screenshot

De eerste editie van 'Azan', een Engelstalig blad met verhalen over de jihad, is sinds vijf mei als PDF op het internet te downloaden. Een van de langere verhalen gaat over drones: deze onbemande vliegtuigjes hebben volgens het blad grote invloed op de oorlog in de tribale gebieden van Pakistan.

Drones zouden volgens het blad een een prioriteit moeten zijn voor de islamitische gemeenschap en in het commentaar worden moslims opgeroepen samen te zoeken naar een manier om ervoor te zorgen dat de onbemande vliegtuigen hun werk niet meer kunnen doen.

'Vanwege de dood van zoveel moslims, is het een van de belangrijkste issues waar de ummah (moslimgemeenschap - red.) zich hard voor moet maken om tot een antwoord te komen. (...) Alle meningen, gedachten, ideeën en praktische uitvoeringen waarmee de drone-technologie verslagen kan worden, moet zo snel mogelijk met ons gecommuniceerd worden omdat dit de ummah enorm helpt in de oorlog tegen de vijandige kruisvaarders-zionisten.'

Tweede glossy
Azan is de tweede 'glossy' in dit genre: het tijdschrift Inspire, dat wordt gemaakt door Al Qaida op het Arabische Schiereiland (AQAP), is al langer op de markt. Azan is hier duidelijk naar gemodelleerd, maar richt zich vooral op de strijd in Pakistan.

Er wordt in het tijdschrift ook aandacht besteed aan conflicten in Mali en Syrië, maar de nadruk ligt op de strijd in Pakistan. Zo is er een verhaal gewijd aan Malala Yousoufzai, het meisje dat door de Taliban is neergeschoten omdat ze vocht voor het recht van meisjes om naar school te gaan. 'Alleen een dwaas, of iemand die zich laat leiden door het gefluister van Satan, zou de grenzen overschrijden die zijn gesteld door Allah, de maker van de hemel en de aarde', schrijft Azan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden