Nieuw hotel op terrein Westergasfabriek

Het gaat om een duurzaam hotel. Het gebouw moet passen tussen de gerenoveerde gebouwen van de oude Westergasfabriek. Foto ANP Beeld
Het gaat om een duurzaam hotel. Het gebouw moet passen tussen de gerenoveerde gebouwen van de oude Westergasfabriek. Foto ANP

AMSTERDAM - Op het terrein van de Westergasfabriek komt een driesterrenhotel met ongeveer veertig kamers, vooral bedoeld voor bezoekers van het Westergasfabrieksterrein. Het hotel zal verrijzen in de buurt van restaurant Rainarai en de beeldentuin, zegt Maya Meijer-Bergmans, eigenaar van de Westergasfabriek, in een interview in PS van de Week.

''De Westergasfabriek is bijna af, maar wat nog ontbreekt, is een hotelletje. Dat moet niet peperduur zijn.'' Majel Tromp en Jacqueline Flick, eigenaren van hotel La Bohème in de Marnixstraat, zullen het nieuwe hotel exploiteren.

Het concept is rond en er zijn financiers gevonden, zegt Tromp. Bij stadsdeel West is een vergunning aangevraagd. Het gaat om een duurzaam hotel. Het gebouw moet passen tussen de gerenoveerde gebouwen van de oude Westergasfabriek. ''Het mag geen kolos worden,'' aldus Tromp.

Het hotel zal zich in eerste instantie richten op bezoekers van het Westergasfabrieksterrein en het omliggende Westerpark, waar bedrijven en horeca zitten, concerten en congressen worden gehouden, alsmede grote festivals als Picnic, Fashion Week en Manuscripta.

Daarnaast is het een hotel voor de omliggende wijken, aan de ene kant van het park de Staatsliedenbuurt, aan de andere kant de Spaarndammerbuurt. ''Wij wonen zelf al vijftien jaar in deze twee buurten en kennen de problemen daar.

De huizen zijn vaak te klein om logés te herbergen. Dan kan een hotel vlakbij een uitkomst zijn,'' aldus Tromp. Meijer-Bergmans: ''In Amsterdam zijn te weinig hotels en in deze buurt helemaal.'' Ze verwacht dat het hotel er over anderhalf tot twee jaar zal staan. (MICHIEL COUZY)

Zaterdag in de PS van de Week op pagina 9: 'Met de Westergasfabriek was het liefde op het eerste gezicht'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden