Nieuw en hoger bod op Draka

Foto ANP Beeld
Foto ANP

AMSTERDAM - De Amsterdamse kabelmaker Draka lijkt inzet te worden van een overnamestrijd. Nadat vorige maand het Franse bedrijf Nexans een bod op Draka uitbracht, heeft nu ook het Italiaanse Prysmian zich als gegadigde aangediend.

Bestuur en commissarissen van Draka steunen het bod van Prysmian. Prysmian wil 17,20 euro per aandeel betalen voor Draka. Het bod bestaat voor 8,60 euro uit contanten en verder uit aandelen Prysmian.

Het bod waardeert Draka op 840 miljoen euro. Dat is aanzienlijk meer dan de waardering van Nexans, dat vijftien euro per aandeel bood voor een overname van Draka. Grootaandeelhouder Flint Beheer, het investeringsvehikel van de familie Fentener van Vlissingen, staat ook achter het Italiaanse bod. Eerder steunde Flint nog het bod van de Fransen.

Prysmian heeft toegezegd dat het Draka niet zal opbreken of omvangrijke delen van het bedrijf zal verkopen. ''Wij zijn ervan overtuigd dat het bod van Prysmian een unieke mogelijkheid geeft voor Draka en zijn belanghebbenden om de geschiedenis, het erfgoed en de cultuur te behouden,'' aldus bestuursvoorzitter Frank Dorjee.

Nexans had eerder juist laten blijken weinig te zien in de koper- en glasvezeltak van Draka. Aandeelhouders van Nexans zouden willen dat het bedrijf zich richt op de energiesector.

Prysmian zal zijn bod pas gestand doen als 85 procent van de aandelen is aangemeld. Als er een hoger tegenbod komt, bijvoorbeeld van Nexans, krijgt het de mogelijkheid een gelijkwaardig bod te doen. In dit geval moet Draka zijn steun voor het bod van Prysmian handhaven. (HET PAROOL)

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden