Nieuw duurzaam hotel aan het Vondelpark

De duurzame hotelexploitant Conscious Hotels heeft plannen voor een hotel met 111 kamers aan het Vondelpark. Het wordt het derde hotel in Amsterdam van het bedrijf.

De locatie waar het nieuwe hotel komt, aan de Zocherstraat. Beeld Google Street View
De locatie waar het nieuwe hotel komt, aan de Zocherstraat.Beeld Google Street View

Het nieuwe hotel wordt ontwikkeld aan het begin van de Amstelveenseweg, naast het Autopongebouw, in een pand dat ook grenst aan de Zocherstraat. De verbouwing van het pand zal naar verwachting een jaar duren, Conscious denkt het hotel in de tweede helft van 2016 te kunnen openen.

De hotelketen Conscious Hotels begon op de De Lairessestraat in Zuid en opende later een hotel met 81 kamers op de Overtoom. Op dat hotel is een groot groen dak gerealiseerd, voor het nieuwe pand is de keten in ieder geval van plan een begroeide, geluidswerende muur op het binnenterrein te plaatsen.

Wijziging bestemmingsplan
In het pand, dat de eerste zeven huisnummers van de Amstelveenseweg behelst en doorloopt naar de achtergelegen Zocherstraat, komen 111 kamers, een restaurant, een vergaderzaal en een parkeergarage. Daarvoor wordt in het pand een extra verdieping gebouwd aan de kant van de Amstelveenseweg en drie extra verdiepingen aan de Zocherstraat.

Stadsdeel West stemde onlangs in met een wijziging van het bestemmingplan, waardoor er nu geen maatschappelijke dienstverlening meer in het pand hoeft plaats te vinden. Eerder zat op de locatie een psychiatrische inrichting van Mentrum, daarna stond het pand volgens het stadsdeel lange tijd leeg. Potentiële ontwikkelaars haakten steeds af.

Stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester noemt het hotel een mooie aanwinst voor West. 'Na een tijd van leegstand op deze plek is er nu een nieuwe impuls voor de buurt.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden