Niet-spijbelaars op Dag van de Leerplicht in het zonnetje gezet

Gisteren was de landelijk Dag van de Leerplicht. Gemeente Amsterdamse reikte daarom op 60 scholen voor voortgezet onderwijs de Amsterdamse Leerplicht Prijs uit aan de klas met het minste verzuim.

Portefeuillehouder Coby van Berkum met leerlingen van het Rosa Beroepscollege op de Dag van de Leerplicht. Beeld Emiel van Lint
Portefeuillehouder Coby van Berkum met leerlingen van het Rosa Beroepscollege op de Dag van de Leerplicht.Beeld Emiel van Lint

In Amsterdam-Noord overhandigde portefeuillehouder Coby van Berkum aan twee klassen van het Rosa Beroepscollege en van Praktijkcollege Kolom de wisselbeker voor minst verzuimende en meest kansrijke klas.

'Deze jongeren laten zien dat ze hun toekomst serieus nemen en er zin in hebben. Ze zijn goed bezig en daarom ben ik extra trots dat ik deze prijzen uit kan reiken,' aldus de portefeuillehouder.

Volgens van Berkum is het terugdringen van schoolverzuim en het voortijdig schoolverlaten één van haar belangrijkste doelstellingen. Jongeren vergroten zo hun kans op een diploma en daarmee samenhangend op hun toekomst.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden