Niet heel D66 wil van PvdA af

AMSTERDAM - Niet alle afdelingen van D66 zijn het eens met de manier waarop lijsttrekker Ageeth Telleman gisteren in Het Parool uithaalde naar de PvdA.

Volgens Telleman is de PvdA te lang aan de macht geweest en heerst in die partij 'een cultuur van ouwejongens- krentenbrood en een gebrek aan transparantie'. In Zuid denken ze er anders over.

''Ik herken het beeld dat Telleman schetst, niet. Hier heeft de PvdA een heel andere houding. De partij heeft zich heel coöperatief opgesteld,'' zegt voorzitter Joep Blaas. In het overleg van de D66-voorzitters in de stadsdelen heeft hij ook geen anti-PvdA-emoties waargenomen.

D66 in Zuid wil 'graag' samenwerken met de PvdA van lijsttrekker en stadsdeelvoorzitter Egbert de Vries, maar ook met de VVD en Groen- Links. Er zijn zelfs al informele besprekingen gaande over de manier waarop na de verkiezingen coalitiebesprekingen zullen worden gevoerd.

Dat is volgens Blaas een kennismaking, maar ook een manier om te kijken met wie het gemakkelijkst en het best samentewerken is.

De Vries erkent dat er goede contacten zijn in Zuid. ''Die zijn er eigenlijk altijd wel tussen de vier belangrijke partijen.'' Hij kan zich voorstellen dat de tegenstellingen in stadsdelen minder scherp zijn dan in de gemeenteraad.

D66-lijsttrekker Gerrit Brunink in stadsdeel Centrum onderschrijft de visie van Telleman wél.''We hebben goed samengewerkt, maar de PvdA heeft er ook last van dat ze te lang aan de macht is. Dat is minder stimulerend.'' Een coalitie met de PvdA sluit hij niet uit. ''Maar dan moet daar wel wat veranderen.'' (ADDIE SCHULTE)

Foto Jean-Pierre Jans www.jeanpierrejans.nl

Volgens Ageeth Telleman is de PvdA te lang aan de macht geweest en heerst in die partij 'een cultuur van ouwejongens- krentenbrood en een gebrek aan transparantie'. Foto Jean-Pierre Jans Beeld
Volgens Ageeth Telleman is de PvdA te lang aan de macht geweest en heerst in die partij 'een cultuur van ouwejongens- krentenbrood en een gebrek aan transparantie'. Foto Jean-Pierre Jans
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden