Niet fietsen onder Rijks

AMSTERDAM - De onderdoorgang voor fietsers onder het Rijksmuseum blijft dicht.Stadsdeel Oud-Zuid heeft onderzocht of de onderdoorgang tijdelijk kan worden heropend, nu de verbouwing van het Rijksmuseum vertraging heeft opgelopen. Dit kost echter te veel geld voor de maand dat fietsers er doorheen zouden kunnen rijden.

De onderdoorgang weer openstellen zou ongeveer twee ton kosten en het stadsdeel heeft tot augustus nodig om alles weer op orde te maken. Het Rijksmuseum wil echter in september weer met bouwen beginnen.

Stadsdeelvoorzitter Egbert de Vries vindt het spijtig dat dit plannetje is mislukt. ''Maar het is niet verantwoord zo veel geld uit te geven voor zo'n korte periode.''

Dat het zo lang duurt om de onderdoorgang weer open te krijgen, komt volgens De Vries doordat dan nogal wat werkzaamheden moeten worden verricht. ''De aansluiting op de wegen moet weer in orde worden gemaakt, er moeten hekken komen om te voorkomen dat mensen het Rijksmuseum in lopen en de bouwmaterialen die er staan, moeten worden verplaatst. Dus het heeft nogal wat voeten in de aarde.''

De onderdoorgang werd in maart 2004 gesloten in verband met de verbouwing van het museum. Tot de sluiting maakten dagelijks dertienduizend fietsers gebruik van de passage. De onderdoorgang behoort tot de openbare weg en valt daarmee onder de bevoegdheid van het stadsdeel.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.