Schuim

Niemand zegt: 'Nou nou, Doutzen, weet je dat wel zeker?'

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de Grand Opening van Hudson's Bay.

Presentatrice-zangeres-actrice-bladenmaker Chantal Janzen moet ook werken vanavond. Hier met Janice (nu al geen achternaam) van Linda.tv.Beeld Hans van der Beek

Voor de zekerheid heb ik nog een mailtje teruggestuurd: klopt die ­datum wel? Ik lees wel­eens de krant en daar stond toch echt dat Hudson's Bay al lang en breed is geopend.

Maar nee, het klopte. Dinsdag is de Grand Opening, voor relaties, pers en celebs, en het wordt echt heel erg leuk. Gelukkig kijk ik nergens meer van op. Hotel W had acht openingsfeestjes.

En inderdaad, van ver is het al te zien. Over de gevels van de twee Hudson's Baypanden schuiven schijnwerpers. Voor de ongelukkigen staat er een groot scherm. Ik zie hoe Chantal Janzen tegen Frits Sissing zegt dat hij wel iets voor zijn jarige dochter moet kopen.

Sissing: "Kan ik dan een factuur sturen?"

Janzen: "We staan hier allemaal pro deo, omdat we het zo'n fijne zaak vinden."

De rode loper loopt langs de hele voorgevel van beide panden. Die is voor BN'ers en andere bloggers. Achter de dj-tafel staan twee jongens met een snor. Het is een tweeling en ze zijn beroemd in Japan, hoor ik.

Dan begint de Grand Opening, gewoon buiten en dat is nog best frisjes. De twee hoogste bazen vertellen dat ze 'thrilled to death' zijn en dan is het tijd voor een beroemde gast uit het buitenland.

'Warm welkom'
Het is supermodel Winnie Harlow, begeleid door een fanfare in Canadese klederdracht. "It's amazing," zegt ze. "It feels so great, this is such a warm welcome."
Ze moet die fanfare bedoelen, want verder is er niemand die klapt.

Komt een volgende fanfare met nog een beroemdheid, ditmaal Neerlands trots, Doutzen Kroes. "Ik heb nog nooit zo'n groot welkom gehad," zegt die en dan is er ook niemand die zijn vinger opsteekt en zegt: "Nou nou, Doutzen, weet je dat wel zeker?"

Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic


Chantal Janzen laat ons aftellen en dan zijn er knallers met slingers en is Hudson's Bay geopend.

Alweer. Net als vanochtend en eigenlijk al een week of twee.

We gaan naar binnen. Het is meteen de drukte van de Kalverstraat op een zaterdagmiddag en dan loopt die fanfare er ook nog steeds doorheen.

Op papier is dit natuurlijk een uitstekend feest. Champagne op de begane grond, verder omhoog een normale bar, nog een etage hoger een cocktailbar met livemuziek, helemaal tot boven bij restaurant Nacarat van Ron Blaauw. Een borrel op zeven verdiepingen.

Het probleem is: de slenterende mens. Die ontstaat zodra er etalages of vitrines of stapels truitjes in de buurt zijn. Ik kan me dan maar beter uit de voeten maken, dat weet ik uit ervaring, en een paar exen weten dat ook.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wat Grand Opening Hudson’s Bay
Waar Hudson’s Bay, Rokin
Wie Jerry Storch, Richard Baker, Doutzen Kroes, Winnie Harlow, Chantal Janzen, Frits Sissing, Claudia Straatmans, Bastiaan van Schaik, Akwasi
Wanneer dinsdag 19 september, 20.00 tot 00.00 uur
Drank en spijs ***
Sfeer *
Hans is verder een gemoedelijk man

Supermodel Doutzen Kroes ('Nog nooit zo'n groot ­welkom gehad') en medesupermodel Winnie Harlow ('It's amazing').Beeld Hans van der Beek
Jerry Storch, bestuursvoorzitter van Hudson's Bay, en zijn vrouw Jacky. "There is always more room for more fun."Beeld Hans van der Beek
Miguel Vega (Barber Vega), Sharona Kappen en Chantal Lotze van Hudson's Bay, en haar partner Arjan Hendriksen (NIBC).Beeld Hans van der Beek
De Nederlandse top van Hudson's Bay: Edo Beukema, Olof Kuipers, Elly Zwinnen, Edwin Boer en Jacco van der Steen.Beeld Hans van der Beek
Presentator Frits Sissing en zijn jarige dochter Sophie (16, van harte), geflankeerd door Quita Ruijgrok en Thai Molenmaker van Entertainment Matters.Beeld Hans van der Beek

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden