News of the World verstopte boodschap in afscheidspuzzel

Tot op de laatste komma hadden leidinggevenden de afscheidseditie van News of the World doorgevlooid, op zoek naar verborgen boodschappen waarin de uitgever van de Engelse zondagskrant op de korrel werd genomen. Eén onderdeel zagen ze over het hoofd: de kruiswoordpuzzel.

Mediatycoon Rupert Murdoch en News International-baas Rebekah Brooks: 'Trut'. Beeld AFP
Mediatycoon Rupert Murdoch en News International-baas Rebekah Brooks: 'Trut'.Beeld AFP

Volgens het Engelse dagblad The Guardian zat het venijn gisteren in de staart. Wie zich goed boog over de raadsels - en de bijbehorende antwoorden - op pagina 47, kon daaruit opmaken wat de redactie van News of the World er nu eigenlijk van vindt. 'Catastrofe', 'stank', 'criminele onderneming' en 'vrouw die verwilderd staart naar een calamiteit': dat waren nog maar een paar van de omschrijvingen.

Trut
Sommige lijken rechtstreeks betrekking te hebben op Rebekah Brooks, de vrouw die haar baan als rechterhand van mediamagnaat Rupert Murdoch kon behouden terwijl de voltallige redactie van de krant de laan uit werd gestuurd. Bij de antwoorden staan onder meer de woorden 'tart' (trut), 'disaster' (ramp) en 'menace' (plaag).

Brooks zelf zou twee leidinggevenden op de redactie hebben belast met de taak beledigende boodschappen op te sporen die aan haar of aan het moederbedrijf News International waren gericht.

Vermorzeld
Gisteren verscheen de laatste editie van News of the World. Murdoch besloot vorige week de krant op te heffen nadat die in de publiciteit was vermorzeld vanwege een grootscheeps afluister- en omkoopschandaal.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden