New York Pizza breidt uit met 40 zaken

New York Pizza op het Spui in Amsterdam. Archieffoto © Floris Lok Beeld
New York Pizza op het Spui in Amsterdam. Archieffoto © Floris Lok

New York Pizza, de belangrijkste pizzabezorger van ons land, breidt de komende drie jaar fors uit. Het bedrijf wil 40 nieuwe filialen openen, naast de 107 die er nu al in Nederland zijn.

De meeste nieuwe vestigingen komen in gemeenten waar New York Pizza al actief is. Het gaat daarbij veelal om kleinere vestigingen dan de huidige zaken, eventueel in combinatie met een andere fastfood-keten als Subway of een wokrestaurant.

'We hebben nu zes van zulke vestigingen, die lopen erg goed,' zegt directeur/eigenaar Philippe Vorst van New York Pizza. Het bedrijf wil zo ook klanten binnenboord houden. 'We merken dat mensen toch het liefst dichtbij willen bestellen.'

Volgens hem is er in Nederland ruimte voor zelfs 70 nieuwe vestigingen. 'Ik wil nog niet verder kijken dan 2015, maar ik verwacht dat als we de 40 hebben gehaald, de volgende 30 er vrij snel kunnen komen.' Per jaar zullen ongeveer 15 nieuwe zaken worden geopend.

De nieuwe vestigingen komen vooral in de Randstad, Brabant en Limburg. 'Ook in groot-Amsterdam is nog ruimte, alhoewel we hier met vijftien zaken goed vertegenwoordigd zijn. Maar ik zie nog wel een vestiging op de Wallen of het Damrak, in de Pijp en één op IJburg.'

Het gaat in alle gevallen om franchisezaken, waarbij zelfstandige ondernemers de vestiging onder de vlag van New York Pizza uitbaten.

New York Pizza, waar 2000 mensen werken, rondde herfst vorig jaar een grote reorganisatie af. Het bedrijf plukt volgens Vorst nu de vruchten. 'Dit jaar zullen we voor het eerst boven de 50 miljoen euro omzet komen. 38 miljoen euro daarvan komt uit de bezorgdienst en de restaurantverkoop, zes miljoen meer dan een jaar eerder.'

Vorst zette New York Pizza in 1993 met broer Max en studievriend Richard Abram in Amsterdam op. Inmiddels is het bedrijf in Amstelveen gevestigd, waar ook de groothandel staat die aan andere pizzabezorgers levert, maar ook ondermeer brood bakt voor restaurantketen La Place, Center Parcs en cateraar Albron. (Herman Stil)

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden