PlusSerie

Netflixserie Dead To Me: een tweede seizoen a.u.b.

De serie Dead To Me, te zien op Netflix, heeft dankzij de dynamische wisselwerking tussen de twee hoofdrolspelers veel vaart, met een sterke vrouwelijke inbreng.

Linda Cardellini en Christina Applegate, weduwen op de bank Beeld Netflix
Linda Cardellini en Christina Applegate, weduwen op de bankBeeld Netflix

Jen (Christina Applegate) is een cynisch wrak sinds haar man Ted drie maanden geleden door een onbekende automobilist werd geschept. De zoektocht naar de dader is een obsessie voor haar geworden: ze noteert het kenteken van elke auto met een 'mensvormige deuk' aan de voorkant. Ze schoffeert een meelevende buurvrouw die lasagne komt brengen voor Jen en haar twee zoons.

Haar regelmatige woede-uitbarstingen probeert ze onder controle te krijgen door keihard mee te zingen met metal bands. 's Avonds huilt ze op de wc thuis keihard in haar kussen, om haar zoons niet te storen. Intussen laat ze haar baan als makelaar aan het zonovergoten Laguna Beach aan de Californische kust versloffen.

Hulp is nabij, in de vorm van Judy (Linda Cardellini), die Jen ontmoet bij de rouwverwerkingsgroep Vrienden van de Hemel. Judy is recent haar verloofde Steve verloren en lijdt net als Jen aan slapeloosheid. Na een lange nachtelijke belsessie waarin de twee hun persoonlijke lief en leed delen volgt nog meer female bonding, onder het genot van wijn en wiet.

Jen noemt de zweverige Judy 'mijn maffe wietfee' en haalt haar nieuwbakken vriendin letterlijk in huis. Tot ergernis van haar oudste zoon, die Judy niet vertrouwt. Ziet hij de nieuwe hartsvriendin van zijn moeder ten onrechte als indringster of heeft Judy inderdaad wat lijken in de kast?

Geheim
De zwartkomische serie Dead to Me werd bedacht door Liz Feldman (2 Broke Girls) die gretig strooit met pijnlijke situaties en vooral veel verrassende wendingen. Om spoilers te voorkomen mogen die hier uiteraard niet verteld worden. Behalve dan dat Judy inderdaad een geheim heeft dat aan het eind van de eerste aflevering wordt onthuld en dat de rest van het seizoen een grote rol zal spelen.

Dead To Me

Regie Amy York Rubin en anderen
Script Liz Feldman
Met Christina Applegate, Linda Cardellini, James Marsden
Te zien op Netflix, 10 delen vanaf 3 mei

De serie heeft veel vaart, mede dankzij de dynamische wisselwerking tussen de twee vrouwelijke hoofdrolspeelsters. Christina Applegate (47) zal haar leven lang herinnerd worden als Kelly Bundy uit Married... with Children (1987-1997) maar heeft sindsdien een flinke staat van dienst opgebouwd in komedies als Anchorman: The legend of Ron Burgundy, Bad Moms en de tv-serie Samantha Who?

Haar tegenspeelster Linda Cardellini (43) is vooral bekend van de Netflixserie Bloodline, als Meg Rayburn, de dochter van een familie die een hotel beheert in Florida.

Borstkankergen
Het mede door Applegate geproduceerde Dead to Me heeft een opvallend sterke vrouwelijke inbreng: mannen spelen bijrollen, zowel voor als achter de camera. De serie werd grotendeels geschreven en geregisseerd door vrouwen.

Dat is te merken aan een mooie scène waarin Jen aan Judy bekent dat ze twee borstoperaties heeft ondergaan omdat ze erfelijk is belast met het borstkankergen, een operatie die Applegate zelf ook heeft laten uitvoeren, nadat in 2008 borstkanker was geconstateerd.

Elke aflevering van Dead to Me eindigt met een flinke cliffhanger en de reeks sluit af met een open einde dat smeekt om een tweede seizoen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden