PlusNet open

Nest heeft de wauwfactor, zeker met mooi weer

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: dakterras Nest.

Nynke van Zwol
null Beeld foto eva plevier
Beeld foto eva plevier

"Het is best een gekke plek in de stad, zo tussen de kantoorgebouwen. Maar Oost is wel booming." Hans Vugts (58), manager van Casa 400, heeft er het volste vertrouwen in dat het dakterras van zijn hotel annex studentenhuisvesting wordt opgepikt door uitgaand Amsterdam. Als de zon maar schijnt.

Joris Bruyning (24) en Henty van Holthe tot Echten (24) hebben, vers uit de hotelschoolbanken, de dagelijkse leiding over het terras. Vugts: "Casa 400 heeft van oudsher iets met studenten, dus leek het me leuk om Nest samen met jonge mensen op te zetten. Zij kunnen ook weer hun eigen jonge netwerk aanspreken op sociale media."

Joris Bruyning valt hem bij: "En het werkt, iedereen is toch op zoek naar iets nieuws. Het is echt verbazend hoe snel mensen het hier weten te vinden."

Dat heeft vast niet alleen met sociale media te maken. Nest heeft de wauwfactor, zeker met mooi weer. Als je de lift uitkomt op de achtste etage, de saaie hotelgang door loopt en dan opeens oog in oog staat met de blauwe lucht, de moestuin, de loungebanken, de zithoeken en het uitzicht over de daken van Oost.

undefined

Nest

Eerste Ringdijkstraat 4
020-2078099
www.nest-amsterdam.nl

Moestuin

Van Holthe tot Echten, die de keuken bestiert, zegt dat hij al bijna kan oogsten. "De worteltjes en de venkel kunnen er wel uit. Dan komt er weer iets nieuws, we gaan met de seizoenen mee." De moestuin heeft een ingenieus irrigatiesysteem. Met behulp van wateropzuigende touwtjes onder de bakken geven de gewassen zichzelf water.

Het eten is eenvoudig maar lekker, zo zegt Van Holthe van Echten. "Met een picknickgevoel." Ontbijten en lunchen doe je met een stokkie bietenhummus (6,25 euro) of een weckpotje venkelsalade (7 euro). Bij de borrel kies je een cocktail van rond de 8 euro met bijvoorbeeld zes paddokroketjes (6 euro).

En dineren, in de zitkuil uit de wind voor als het wat frisser wordt, kan met happen die voortborduren op de borrel. Een kippetje op spies (11 euro) of asian shrimps (11 euro) combineer je met huisgemaakte friet (4 euro).

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden