Update

Neergestoken scholiere (15) moet paar dagen in ziekenhuis blijven

Bij een steekpartij tussen twee scholieren van School2Care in Nieuw-West is gisterenmiddag een veertienjarig meisje gewond geraakt. Zij moet een paar dagen in het ziekenhuis blijven. De vijftienjarige dader is gearresteerd.

Wieke Esschendal
null Beeld anp
Beeld anp

De twee meisjes kregen na schooltijd ruzie, op weg naar de tramhalte. Volgens een woordvoerder van Altra College, waaronder deze school valt, betrof het een 'meidenruzie'. Het veertienjarige slachtoffer liep een geperforeerde long op bij de steekpartij.

School2Care is een school voor jongeren van twaalf tot en met zeventien jaar die veel spijbelen en extra begeleiding nodig hebben. Normaal gesproken zitten de leerlingen op school van acht uur 's ochtends tot acht uur 's avonds, maar eens in de veertien dagen zijn ze al om half drie vrij, vanwege teamoverleg. Gisteren was zo'n dag waarop ze school eerder uitging.

Volgens directeur Nicolette Engbers hadden de twee meiden wel eens een 'strubbelingetje', maar niet meer dan andere leerlingen. 'Er was voor ons geen aanleiding om ons zorgen te maken over deze twee leerlingen.'

Kringgesprekken
Alle ouders zijn gisteren telefonisch ingelicht door het bestuur van de school. Vandaag vangt een intern interventieteam de leerlingen en leerkrachten op. 'De leerlingen en medewerkers zijn allemaal ontzettend geschrokken van wat is gebeurd,' zegt Enbers. 'Een aantal leerlingen was zelfs nog op school toen het gebeurde, dus die hebben we direct op de hoogte kunnen brengen. Alle klassen voeren vandaag kringgesprekken over de gebeurtenis, opdat we goed kunnen inschatten welke hulp de individuele leerlingen nodig hebben.'

Alle buurtbewoners van de school aan de Johan Braakensiekhof in Nieuw-West hebben vandaag een brief ontvangen met uitleg over de steekpartij van gisteren. 'We hebben alles zo persoonlijk en snel mogelijk willen communiceren naar alle betrokkenen,' zegt Engbers.

Volgende week organiseert de school een informatiebijeenkomst voor alle leerlingen en hun ouders. Vanochtend was de school gewoon open.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden