Update

Neergeschoten mannen in ziekenhuis gearresteerd

De forensische recherche doet sporenonderzoek in de Vespuccistraat. Foto Elmer van der Marel Beeld
De forensische recherche doet sporenonderzoek in de Vespuccistraat. Foto Elmer van der Marel

AMSTERDAM - Twee Engelse mannen die maandag in De Baarsjes werden neergeschoten, zijn in het ziekenhuis gearresteerd. De politie verdenkt hen van doodslag.

De politie wil weinig kwijt over de zaak en zegt ook niet of de mannen maandag hebben teruggeschoten op hun belager. De verdenking doodslag heeft wel betrekking op het incident van maandag. Een van de gearresteerde Engelsen is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, de toestand van de ander is stabiel.

De twee mannen werden gistermiddag omstreeks kwart over twee beschoten toen ze in een auto in de Vespuccistraat zaten. Eén van de slachtoffers, een 28-jarige man, werd onmiddellijk geraakt. Het tweede slachtoffer (29) rende weg. Na een achtervolging werd hij in de Bartholomeus Diazstraat neergeschoten. De schutter is na het incident in een auto gevlucht.

De Engelsen komen niet voor in de Nederlandse politieregisters. Het is de politie nog niet duidelijk of ze wel bekenden van de Britse politie zijn.

In De Baarsjes vonden eerder schietpartijen plaats. Op 21 mei werd een 31-jarige man aangehouden die op de Admiraal de Ruijterweg een man, in gezelschap van zijn vriendin, beschoten. Het ging hierbij om een conflict in de relationele sfeer. Op 24 februari werd de 38-jarige drugshandelaar Namuk Da­gastan rond half één 's nachts in zijn auto in de Cornelis Dirkszstraat doodgeschoten.

Juli vorig jaar overleed een 46-jarige Amsterdammer die in de James Cookstraat was neergeschoten. Volgens de politie was het een ruzie in het criminele milieu. In juli 2007 overleed een 26-jarige man nadat hij met schotwonden was gevonden in een tuin achter een uitzendbureau aan de Hoofdweg.

In het voorjaar van 2006 was de omgeving van de Cookstraat toneel van schietpartijen. Op de Postjesweg werd in april een man van Turkse afkomst doodgeschoten. In februari overleed een man in een portiek op de hoek Baarsjesweg/Chasséstraat. In april werd een 27-jarige man op het Mercatorplein in zijn been geschoten en in een Turks koffiehuis op de hoek van de Balboastraat en Baffinstraat werd een 36-jarige man neergeschoten. (HET PAROOL)

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden