Nederlanders hoeven geen superfoods

Chiazaad, gojibessen, tarwekorrels en bijenpollen, kortom: superfoods. De meeste Nederlanders moeten er niets van hebben, blijkt uit onderzoek.

Beeld Marilyna/Thinkstock

NVVL, het netwerk van voedselexperts, trekt deze conclusie op basis van een onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK. Acht van de tien ondervraagden trekt zich niets aan van de voedingshypes en meer dan zeventig procent vindt superfoods onzin.

Jongeren tussen de 18 en 29 blijken echter iets gevoeliger te zijn voor de voedselhypes en vooral vrouwen vinden het interessant over gezonde voeding te lezen en te praten.

Koningin
Op gebied van diëten blijft Sonja Bakker de ongekroonde koningin. Zeventien procent van de ondervraagden heeft haar dieet gevolgd. De voedselzandloper blijkt, anders dan de verkoopcijfers van de boeken erover doen verwachten, een stuk minder populair. Slechts drie procent heeft dit dieet gevolgd. Een grote meerderheid vindt deze voedseltrend onzin of verwarrend.

De Schijf van Vijf is het meest bekende hulpmiddel bij de keuze voor gezonde voeding. 93 procent weet precies wat de Schijf van Vijf inhoudt, 56 procent vindt dit de gezondste vorm van eten en 38 procent past de Schijf van Vijf ook toe op zijn of haar eigen voedingspatroon.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden