Nederland Leest: Theo Thijssen

AMSTERDAM - De gelukkige klas van Theo Thijssen (1926) is het boek dat centraal staat tijdens de tweede editie van Nederland Leest (19 oktober tot en met 16 november 2007).Dat heeft de inititiatiefnemer, de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), woensdag bekendgemaakt.

Het boek wordt, net als Dubbelspel van Frank Martinus Arion vorig jaar, gratis uitgedeeld aan leden van de openbare bibliotheken. Het is de bedoeling dat het boek hèt gesprek van de dag wordt onder de leeslustigen.

''De gelukkige klas van Theo Thijssen (1879-1943) wordt algemeen beschouwd als een van de meest sociaal-maatschappelijk geëngageerde werken van deze onderwijsvoorvechter'', verklaart de CPNB haar keuze. ''Thijssen, van origine zelf onderwijzer, typeerde zijn in dagboekvorm geschreven De gelukkige klas als een hymne op het onderwijzersschap.''

Nederland Leest is opgezet naar het voorbeeld van de Amerikaanse campagne One Book, One City. De Stichting CPNB werkt erin nauw samenwerking met de Vereniging van Openbare Bibliotheken. (ANP)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden