Nasrdin Dchar haalt streefbedrag diversiteitsparade

Acteur Nasrdin Dchar en zijn initiatief Ieder1, waarmee hij wil uitdragen trots te zijn op de Nederlandse diversiteit, hebben genoeg geld opgehaald voor de parade die gepland staat op 25 september.

ANP/BuzzE
In totaal droegen meer dan 2300 Nederlanders bij aan de crowdfunding. Beeld Ieder1
In totaal droegen meer dan 2300 Nederlanders bij aan de crowdfunding.Beeld Ieder1

De acteur had een crowdfundingsactie opgezet om 50.000 euro in te zamelen. In totaal droegen meer dan 2300 Nederlanders bij aan de crowdfunding.

Het is de bedoeling dat op 25 september een grote stoet van Nederlanders die dezelfde boodschap steunen door Amsterdam trekt, van de Bijlmer naar het Museumplein. Daar zullen vervolgens artiesten optreden en sprekers het woord voeren.

"Ik vind het echt heel bijzonder en ben supertrots dat het streefbedrag is gehaald doordat het initiatief door zoveel mensen wordt gedragen," stelt Dchar. "Dat betekent ook dat er enorme behoefte is aan een ander geluid. Een andere richting als waar we met de samenleving nu opgaan."

Gebrek aan nuance
Het initiatief is gestart uit groeiende zorgen over de manier waarop debatten over vluchtelingen, zwarte piet en integratie worden gevoerd en de groeiende verdeeldheid die dat in Nederland teweegbrengt. Ook ergert Ieder1 zich aan het gebrek aan nuance in deze discussies.

Nasrdin Dchar. Beeld Linda Stulic
Nasrdin Dchar.Beeld Linda Stulic

"We hopen op een groot feest waarin we de verschillen vieren," legt Dchar uit. "Iedereen mag zich aansluiten. Het zou te gek zijn als bijvoorbeeld brassbands of fanfares mee willen lopen, of Marokkaanse dakka marrakchia."

Verkeersregelaars
Hij kan nog geen namen noemen van BN'ers die hebben toegezegd deel te nemen aan de tocht. Maar bekende mensen die hun steun aan Ieder1 hebben uitgesproken, zijn onder andere Typhoon, Angela Groothuizen, Erwin Olaf, Birgit Schuurman en Hanna Verboom.

De organisatie heeft de 50.000 euro nodig om de parade vorm te geven. Het gaat dan bijvoorbeeld om het regelen van vergunningen, het inhuren van verkeersregelaars en het plaatsen van podia en technische apparatuur. In het eerste etmaal van de crowdfunding, die maandag van start ging, hebben al meer dan vijfhonderd mensen een bijdrage geleverd.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden