Namen tentamendieven Haagse Hogeschool aan politie gegeven

De Haagse Hogeschool heeft de namen van een aantal studenten doorgegeven aan de politie. Zij zouden betrokken zijn geweest bij de diefstal van tentamens die 1,5 week geleden aan het licht kwam: ze verkochten de tentamens door aan andere studenten.

Redactie
De Haagse Hogeschool in Delft, gevestigd op het terrein van de TU Delft. Beeld ANP
De Haagse Hogeschool in Delft, gevestigd op het terrein van de TU Delft.Beeld ANP

Hoe de studenten aan de tentamens konden komen, wordt nog onderzocht. 'Het lijkt erop dat de diefstal van tentamens al enige tijd aan de gang is', laat de hogeschool in een verklaring weten.

Vorige week al deed de school aangifte bij de politie. Of er ook aangifte is gedaan tegen de betrokken studenten, wou een woordvoerder vandaag niet zeggen. Ook over het aantal studenten dat betrokken was, wou hij zich niet uitlaten.

Maatregelen
Naar aanleiding van de fraude heeft de school het tentamenproces helemaal op de schop genomen. Op die manier hopen ze de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken.

De school zegt passende maatregelen te nemen tegen de betrokkenen. 'In het uiterste geval is dat verwijdering van school', aldus de woordvoerder. Of dat daadwerkelijk al gebeurd is, wil hij niet zeggen, 'omdat het over individuele gevallen gaat, en daar doen we geen uitspraken over'.

Het was Omroep West die 1,5 week geleden onthulde dat de toetsen op bestelling te krijgen zijn. Ze hadden zelf op donderdag al de vragen van een tentamen Financiële Analyse, terwijl dat tentamen pas vrijdag werd afgenomen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden