Naar Rome

THEODOR HOLMAN

Als u dit leest, hoop ik in Rome te zitten, waar ik een lezing moet houden en weer een première zal bijwonen.

Het meest verheug ik me natuurlijk op 'het diner' dat me zal worden aangeboden. Tijdens dat diner zal ik worden geïnterviewd door Radio3 van de Rai. Dat diner is 'de interviewsetting'.

Ik heb dat idee ook wel eens gehad, mensen tijdens een diner interviewen. Ik vond dat toen een heel slecht idee, want iedereen zou dan lekker kunnen eten, behalve ik - en verder zou ik dan voortdurend mensen met volle mond horen praten.

Ik ben erg benieuwd hoe die Italianen dat met mij zullen oplossen, want ik spreek nauwelijks Italiaans - er is wel een tolk aanwezig - en wie mij kent, weet dat Hollie de Bollie altijd zijn mondje vol heeft met lekkers, zeker als het Italiaanse heerlijkheden betreft.

Oprah Winfrey heeft trouwens ook wel eens mensen tijdens een diner geïnterviewd, maar zij had iets slims bedacht: zij interviewde iedereen ná het eten, als alleen nog drank op tafel stond. Toch is zij na twee keer met dergelijke interviews gestopt.

Als in films wordt gegeten, is dat ook altijd een probleem. Regisseurs en acteurs zijn daar niet blij mee.

Ik herinner me de film His girl friday, een schitterende screwball comedy met geweldig flitsende dialogen en Cary Grant in de hoofdrol. Die flitsende dialogen gaan door als gegeten wordt, met als gevolg, als je erop let, dat Grant alleen maar met zijn vork in zijn bord met eten zit te prikken, maar niets in zijn mond stopt.

Wat ik trouwens in Rome zeker zal doen, is een paar flessen Brunello di Montalcino kopen, want ik ben Lodewijk Asscher een fles schuldig. Ik had al een fles voor hem, maar onze agenda's voor de overhandiging liepen niet synchroon en ineens keek Theodorretje op een avond naar een lege fles.

Excuus voor de warrigheid van deze column, maar een lichte zenuwachtigheid heeft zich meester van mij gemaakt. (Reiskoorts, ik haat reizen namelijk.)

Morgen meer berichten vanuit Rome.

Heeft iemand misschien het adres en telefoonnummer van Ruby?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden