'Naakte' optocht door centrum voor Wereld Diabetes Dag

Vraag je je af op 14 november waarom er een groep naakte mensen door het centrum van Amsterdam loopt? Dat is de Diabetesbende die op Wereld Diabetes Dag aandacht wil krijgen voor de gevolgen van de aandoening.

Carmen Dorlo
null Beeld Yellow Communications
Beeld Yellow Communications

'Enerzijds is het een ludieke actie, deze stripact', vertelt Karin van Geelen, woordvoerder van Yellow Communications. 'We moeten de aandacht krijgen en dit willen we bereiken door de letterlijke naakte waarheid te laten zien.'

De Diabetesbende, bestaande uit acht acteurs en een initiatief van de Nederlandse Diabetes Federatie in samenwerking met Novo Nordisk, gaat op 14 november in speciale huidskleurige pakken een route door de hoofdstad lopen. Op de pakken zijn alle aderen van het menselijk lichaam te zien en staat de alvleesklier centraal. Maar niet alleen de pakken laten de naakte waarheid zien, ook de uitspraakborden. De borden worden gevuld met feiten over de aandoening en quotes van patiënten. Een beetje naakte waarheid over diabetes en een beetje naakte waarheid van de patiënt.

Samen zullen ze een act opvoeren, die bestaat uit 'veel geschreeuw en aandacht trekken van het winkelpubliek', aldus Van Geelen.

De naakte bende loopt een route vanuit het Centraal Station naar de Dam, door de Kalverstraat en naar het Leidseplein en weer terug. Op deze route zal een aantal keren de act worden uitgevoerd.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden