Na Sky, de musical: Ook geschil bij musical Billy Elliot

Niet alleen castleden van Sky de musical spanden een rechtszaak tegen de producent aan. Bij de in 2015 gestopte musical Billy Elliot is eveneens sprake van een geschil.

Maxime Smit
Beeld uit de voorstelling Billy Elliot. Castleden schikten met de producent in een geschil om hun arbeidsvoorwaarden. Beeld anp
Beeld uit de voorstelling Billy Elliot. Castleden schikten met de producent in een geschil om hun arbeidsvoorwaarden.Beeld anp

Dat blijkt uit informatie van FNV Kunstenbond, de vakbond die zich inzet voor acteursrechten.

Een deel van de cast van Billy Elliot wilde een zaak beginnen over voorwaarden die in het contract stonden. Het ging daarbij om de einddatum van de musical. De musical stopte eerder dan in eerste instantie was gehoopt.

Bij de schikking is afgesproken dat de partijen aan geheimhouding zullen doen. Wel wil jurist Michel Blom, die zich inzet voor de acteurs, vertellen dat er een nieuwe zaak aankomt die gaat over het aantal uren dat de cast beschikbaar moest zijn per week.

Billy Elliot, een productie van Albert Verlindes Stage Entertainment, was in 2014 en 2015 te zien in het Circustheater in Den Haag. Een woordvoerster van Stage Entertainment zegt op deze termijn niet op de kwestie in te kunnen gaan. Zij wil alleen benadrukken dat er 'geen rechtszaak' is geweest.

Eerder bleek dat negen castleden van de in juni gestopte musical Sky een rechtszaak hebben aangespannen tegen producent Sky Netherlands BV, het bedrijf van dezelfde producenten die ook Soldaat van Oranje maken.

Sky was vanaf april 2016 te zien in Theater Amsterdam, maar werd al na drie maanden van de planken gehaald na tegenvallende kaartverkoop. Actrice Lone van Roosendaal, die in Sky speelde en met acht collega's de rechtszaak begon, reageert vandaag in Het Parool voor het eerst publiekelijk op die zaak.

Achtergrond: Sky the Musical en conflicten

Lees ook: Theater Amsterdam heeft het zwaar nu theater geen 'a-product' meer is [+]

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden