Lezersbrief

'Na afval-, geluids- en fietsterreur nu ook lichtterreur'

'Prachtig zo'n lichtfestival, maar denk dan ook aan de bewoners,' schrijft Oscar Hammerstein over het Amsterdam Light Festival in een lezersbrief aan Het Parool.

'Wat in de verte op een bord halfgare spaghetti lijkt, hangt als felle, licht­gevende draden boven de gracht in de Gouden Bocht van de Herengracht,' schrijft Oscar Hammerstein. Beeld anp
'Wat in de verte op een bord halfgare spaghetti lijkt, hangt als felle, licht­gevende draden boven de gracht in de Gouden Bocht van de Herengracht,' schrijft Oscar Hammerstein.Beeld anp

Na afvalterreur, geluidsterreur en fietsterreur is er nu ook lichtterreur. Lichtkunst moet het voorstellen. Wat in de verte op een bord halfgare spaghetti lijkt, hangt als felle, licht­gevende draden boven de gracht in de Gouden Bocht van de Herengracht.

Het licht, ook nog van het kille, genadeloos harde tl-soort, wordt bijeengehouden door monsterlijke metalen stellages in de gracht en aan de walkant, waardoor weer een aantal parkeerplaatsen is verdwenen.

De spaghetti flikkert dat het een aard heeft, vragend om aandacht, en beschijnt de ramen van omwonenden en kantoren van de Gouden Bocht tot diep in hun huizen.

Prachtig zo'n lichtfestival, maar denk dan ook aan de bewoners. Niemand is ooit op het idee gekomen om die van tevoren in te lichten. Kunstwerk? Nee, prutswerk.

Oscar Hammerstein, Amsterdam

undefined

De highlights van het Amsterdam Light Festival

De stad is vanaf donderdag een openlichtmuseum. Langs het water staan 21 kunstwerken die je vanaf het water het mooist kunt zien. Dit zijn enkele highlights.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden