Muzikale Helden in de Kleine Komedie: 'De Backstreet Boys moet ik wel zingen'

Bekende zangers zingen deze week in De Kleine Komedie liedjes van hun muzikale helden. Een van hen is Krystl, die een medley van de Backstreet Boys ten gehore brengt.

Zangeres Krystl zingt nummers van de Backstreet Boys Beeld Stof en Ruis
Zangeres Krystl zingt nummers van de Backstreet BoysBeeld Stof en Ruis

Het is de achtste editie van Muzikale Helden, een programma dat bedacht werd na een optreden van Van Dik Hout. Vivienne Ypma, directrice van De Kleine Komedie, vertelt: "Het was zo leuk om te zien met hoeveel enthousiasme en plezier zij een vertaling van een nummer van Bob Dylan zongen."

Daarop vroeg ze zich af welke nummers andere artiesten inspireren. "Het zorgt voor een gelaagd programma: artiesten zingen hun favoriete nummer en vertellen daarbij waarom ze het zingen," zegt Ypma. "Ook is Leo Blokhuis aanwezig die vertelt over het nummer dat wordt gezongen."

Backstreet Boys
Na zeven edities hebben al zo'n 50 artiesten meegedaan. Dit keer staat onder andere Krystl, bekend van de hit Golden Days, op het podium. Zij zingt een medley van haar geliefde Backstreet Boys.

"Het was de eerste band waar ik echt extreem fan van was," zegt Krystl. "Ze maakten duidelijke nummers, daar houd ik van. Met een kop en een staart, dat heeft mijn muziek ook wel gevormd."

Zeven deelnemers
Nadat ze afgelopen voorjaar een documentaire over de boyband zag en ze voor het programma van de Kleine Komedie werd gevraagd, vond ze dat een nummer van haar jeudgidolen zingen niet uit kon blijven.

"Ik zing een medley van hun bekende hits, die ze trouwens in samenwerking maakten met de producer die nu nummers met Justin Timberlake en Katy Perry opneemt."

De in totaal zeven zangers en zangeressen die deze week liedjes ten gehore brengen, doen dit geheel in eigen stijl, onder begeleiding van een band die bestaat uit Jan Robijns, Wouter Planteijdt, Martijn Bosman en Hein Offermans.

Muzikale Helden, 14, 15, 16 en 17 september. Voor alle avonden zijn nog kaartjes verkrijgbaar, via de website van De Kleine Komedie.

null Beeld Kleine Komedie
Beeld Kleine Komedie
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden