Musharraf treedt af als president

ISLAMABAD - De Pakistaanse president Pervez Musharraf is maandag afgetreden. In een emotionele rede voor de nationale televisie zei hij uit eigen beweging op te stappen om een strijd om zijn afzetting te voorkomen.

De regeringspartijen hadden aangekondigd vandaag in het parlement een afzettingsprocedure te beginnen. Een politiek gevecht zou 'het belang van het land schaden', aldus een emotionele Musharraf.

De vertrekkende president zei niets over zijn persoonlijke plannen. In Pakistan gingen geruchten dat hij asiel zou willen vragen in de VS of elders, maar Musharraf zei slechts dat zijn lot in handen lag van het Pakistaanse volk. ''Ik hoop dat de natie en het volk mijn fouten willen vergeven,'' aldus Musharraf in zijn televisierede.

Gisteren legde een door de regeringspartijen ingestelde commissie de laatste hand aan een lijst met beschuldigingen op grond waarvan Musharraf afgezet zou kunnen worden. Achter de schermen werd echter onderhandeld om een afzettingsprocedure te voorkomen. Mogelijk heeft hij de garantie gekregen dat hij niet wordt vervolgd. (HET PAROOL)

In een emotionele rede voor de nationale televisie zei Musharraf uit eigen beweging op te stappen. Foto AP Beeld
In een emotionele rede voor de nationale televisie zei Musharraf uit eigen beweging op te stappen. Foto AP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden