'Multicultureel Begraafpark in Zuidoost'

Een wereldkaart van twaalf hectaren met continenten en oceanen in een parkachtige omgeving, met op elk werelddeel de gelegenheid overledenen te begraven of cremeren volgens de rituelen van de eigen godsdienst of cultuur. Dat is kort samengevat de opzet van het Wereldbegraafpark, waarvan de plannen vandaag in Amsterdam-Zuidoost bekend worden gemaakt. Waar in Zuidoost het moet komen, is nog niet duidelijk.

null Beeld MAS Architectuur
Beeld MAS Architectuur

De opstellers van het plan, onder wie architect Peter Dautzenberg en Arno Gorissen, directeur citymarketing Zuidoost, hopen dat het Wereldbegraafpark onderdeel wordt van de plannen voor de Floriade in Zuidoost. Amsterdam is met drie andere gemeenten in de race voor de organisatie van de internationale land- en tuinbouwtentoonstelling in 2022. Het bidbook wordt binnenkort ingeleverd.

Het Wereldbegraafpark voorziet volgens de bedenkers in de behoefte van veel oudere inwoners van het multiculturele Zuidoost om te worden begraven in hun geboortegrond. Op elk continent van de begraafplaats zal aarde uit het land van herkomst komen en zullen inheemse bloemen, struiken en bomen worden geplant. (Patrick Meershoek)

LEES MEER IN HET PAROOL VAN VANDAAG

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden