Moszkowicz: 'Cliënten gingen pas klagen, nadat ik in de publiciteit kwam'

De vijf cliënten die klachten hadden over Bram Moszkowicz, gingen pas klagen zodra de advocaat in de publiciteit kwam over een verordening van de fiscus, aldus Moszkowicz dinsdagavond in het programma Pauw & Witteman. 'Dat betekent niet dat die klachten terecht zijn.'

Redactie
Bram Moszkowicz bij Pauw en Witteman Beeld Screenshot Pauw en Witteman
Bram Moszkowicz bij Pauw en WittemanBeeld Screenshot Pauw en Witteman

"Het is een zware dag geweest', verzuchtte de advocaat. De Raad van Discipline oordeelde dinsdag dat Moszkowicz het vak van advocaat niet meer mag uitoefenen omdat hij de regels te vaak overtreedt. Hij heeft onder andere vele duizenden euro's aan contant geld aangenomen en voorschotten van cliënten niet terugbetaald. Verder was de administratie niet op orde en hij deed niets om zijn vakkennis op peil te houden, aldus het tuchthof.

Hoger beroep
Moszkowicz gaat in hoger beroep tegen de uitspraak, waardoor hij voorlopig als advocaat kan blijven werken. Dat de rechter de klachten gegrond heeft verklaard, betekent volgens Moszkowicz niet dat ze ook gegrond zijn. 'Al was het maar omdat ik hoger beroep tegen de uitspraak heb aangetekend', zei hij bij Pauw en Witteman.

Moszkowicz sprak verder van 'karaktermoord' door de media. Hij noemt zichzelf het slachtoffer van de beeldvorming die door de media wordt versterkt. Aan de verordening van de rechtbank gaat Moszkowicz 'nooit en te nimmer' voldoen. 'Want ik verlink mijn cliënten niet', aldus Moszkowicz, verwijzend naar de geheimhoudingsplicht.

Hij zei zijn cliënten bij zijn broers te zullen onderbrengen als hij daadwerkelijk uit het ambt wordt gezet. 'Maar ik verwacht niet dat het zover komt.'

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden