'Mooi dat Ajax hier wil spelen'

null Beeld

AMSTERDAM - Vanmiddag speelt Ajax de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen DWV. De club uit Amsterdam-Noord is er klaar voor. Sportpark Elzenhagen staat strak in de verf en de selectie heeft al twee keer getraind.

''Een week of vier geleden belde Ajax ons op,'' zegt Ruud Molenaar. De voorzitter van DWV was verrast. Aangenaam verrast. Want Ajax had de club uit Amsterdam-Noord verkozen als eerste tegenstander in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De eerste oefenwedstrijd van Ajax is traditiegetrouw tegen een Amsterdamse tegenstander.

''Het is mooi dat Ajax tegen ons wil spelen, maar het kost wel geld,'' zegt Molenaar. Hoeveel Ajax vraagt voor het oefenpotje wil hij niet zeggen, maar het bedrag zal rond de vijftienduizend euro liggen. Bij een toeschouwersaantal van iets meer dan tweeduizend is DWV uit de kosten. Wordt het drukker, dan maakt de club van Molenaar winst.

''We hebben plek voor ongeveer vijfduizend man.'' Het is niet de eerste keer dat Ajax naar Noord komt. Vier jaar geleden gebeurde het en zes jaar geleden ook. ''We hebben één keer winst gemaakt, maar het is ook eens uitgedraaid op een financiële mislukking,'' zegt Molenaar. ''Maar de vooruitzichten voor de derde keer zijn goed. De vakanties zijn nog niet begonnen en het weer lijkt mee te werken. Hopelijk houden we er wat aan over.'' Meteen nadat Ajax met DWV had gebeld, zijn de voorbereidingen begonnen.

Er zijn vrijwilligers opgetrommeld voor achter de bar, de loketten moeten worden bemand en het verkeer wordt vandaag in goede banen geleid. ''De organisatie was de vorige edities erg goed, daarom denk ik dat Ajax ons opnieuw benaderd heeft,'' meent Molenaar.

Voor DWV is het bezoek uit de Arena een mogelijkheid om zich eens goed te presenteren. Na degradatie uit de hoofdklasse en een seizoen vol onenigheid met trainer Ton Pronk wil DWV zich van zijn fraaiste kant laten zien. De selectie is vernieuwd, en met Jan de Haze en Ton Guezen staan er twee nieuwe trainers voor de groep. ''Ook hebben we een bedrijfje ingehuurd dat de reclameborden heeft schoongemaakt,'' zegt Molenaar.

''En de entree van de club heeft een nieuwe lik verf gekregen.'' Het was selectiespeler Dave Sijbrands die vorige week de laatste hand legde aan het schilderwerk op sportpark Elzenhagen. Het schildersbedrijfje van zijn vader Freek kreeg de opdracht van DWV.

''Ik ben al veertig jaar lid van deze club, dus ik heb ook een beetje uit clubliefde geschilderd,'' zegt Sijbrands senior. Sijbrands junior moet de wedstrijd helaas aan zich voorbij laten gaan.

De eerste training van het seizoen kon hij dinsdag wel nog meepikken, maar tijdens de wedstrijd een blik werpen op het knappe schilderwerk dat hij heeft verricht, zit er niet in. ''Ik zit zaterdag in Cancún, in Mexico. Mijn vakantie was al geboekt.'' (JOP VAN KEMPEN)

www.voetbal-clubs.nl/voetbal/asvdwv/

Foto DWV/John Beckman

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden