Mogelijk toch doorstart winkeliersvereniging Jan Eef

Er bestaat een grote kans dat buurtorganisatie Geef om de Jan Eef toch een doorstart kan maken. De gemeente heeft 20.000 euro gevonden om de winkelstraatvereniging te helpen.

De Jan Evertsenstraat Beeld Floris Lok
De Jan EvertsenstraatBeeld Floris Lok

Dat blijkt uit een brief van Gerolf Bouwmeester, voorzitter van stadsdeel West. Hierin schrijft Bouwmeester dat de buurtorganisatie 10.000 euro ontvangt van het stadsdeel en 10.000 euro van de afdeling economische zaken van de gemeente.

"Het is goed nieuws, maar wel een maand te laat," zegt de ietwat teleurgestelde Jeroen Jonkers, die sinds de oprichting in 2011 de kar trok.

Trok, want ondanks de toezegging, verlaat hij de buurtorganisatie. "Na zeven jaar ben ik een beetje moegestreden. Onze deadline was geen politieke actie, we hebben ruimschoots van tevoren aangegeven dat 31 mei de laatste dag zou zijn. Dat ze dan ook wachten tot die allerlaatste dag en het dan toch opeens wel blijkt te kunnen, is een beetje wrang. Maar ik ben blij dat Jan Eef nu toch een doorstart kan maken. Het is ook tijd voor nieuwe mensen, met frisse ideeën."

null Beeld Mats van Soolingen
Beeld Mats van Soolingen

Duwtje in de rug

Volgens een woordvoerder van stadsdeel West, was er ook van hun kant geen sprake van een politiek spel. "We hebben aangegeven dat we nog een gesprek met de centrale stad aan zouden gaan en dat daar eventueel geld vrijgemaakt zou kunnen worden. Dat gesprek was woensdag, dat wist de buurtorganisatie ook, voor die tijd konden we niet met zekerheid of er geld zou zijn voor een doorstart."

De woordvoerder benadrukt daarbij dat het gaat om een eenmalige donatie. "Dit is echt bedoelt als duwtje in de rug, om een doorstart te kunnen maken. We kunnen niet eeuwig doorgaan met subsidiëren."

Nu is het aan het bestuur van Geef om de Jan Eef of ze die doorstart ook daadwerkelijk gaan maken.

Die intentie is er volgens bestuurslid Godfried Lambriex in ieder geval wel. Volgens hem zijn er enthousiaste buurtbewoners die door willen gaan met Geef om de Jan Eef, op voorwaarde dat ook winkeliers gaan meedoen. Daar zal deze maand over worden vergaderd, laat Lambriex de Westkrant weten. ''We voelen ons verplicht om ons stinkende best te gaan doen.''

Lees ook: Winkeliersvereniging Jan Evertsenstraat in zwaar weer

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden