Moeder doodgeschoten Quincy smeekt: 'Stop het geweld, wreek mijn zoon niet'

Wreek mijn doodgeschoten zoon niet. Het geweld in Amsterdam-Zuidoost moet stoppen. De moeder van rapper/bendelid Quincy Soetosenojo deed deze emotionele oproep gisteren tijdens zijn begrafenis. De moeder van Quincy Soetosenojo, aspirant-lid van motorbende Satudarah en lid van de Dutch Crips, heeft de moordenaar van haar zoon vergeven.

'Mama Quin' voor de stoet die haar zoon naar zijn laatste rustplaats begeleidt op De Nieuwe Ooster. Beeld Evert Elzinga
'Mama Quin' voor de stoet die haar zoon naar zijn laatste rustplaats begeleidt op De Nieuwe Ooster.Beeld Evert Elzinga

'Ik heb die keus gemaakt.' En haar zoon moet niet gewroken worden. 'Ga niet op wraak uit. Niemand hoeft mij blij te maken door achter de dader aan te gaan.' Ze richt haar oproep gisteren op een herdenkingsbijeenkomst met nadruk op 'de vrienden, neven en nichtjes' van Quincy die haar kennen als 'Mama Quin'. Haar boodschap: 'Vergeef, heb lief. God bestaat. Bekeer je en leef het leven met God.'

De ene helft van de zaal staat op en applaudisseert. Praise the lord, wordt geroepen. De andere helft, vooral jongelui met veel tatoeages en bandana's, blijft zitten. Hier botst het moederverdriet met het evangelie met de straat. Bij de deur drentelen twee leden van Satudarah, net als Hells Angels te herkennen aan leren hesjes met gekleurde stiksels. Ze kijken vooral boos.

Na een tocht door Zuidoost, waarbij de lijkwagen ook even stilhoudt bij de plek waar Quincy vorige week maandag 's nachts werd neergeschoten, wordt hij herdacht in Diemen. Een hal op een industrieterrein doet dienst als Praise Valley Temple.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden