Mitt Romney opvallend openhartig over gepland beleid

Tijdens een besloten bijeenkomst gisteren met sponsors in een privé-huis in Florida was de Republikeins presidentskandidaat Mitt Romney opvallend openhartig over zijn beleidsplannen voor het Witte Huis. Zo besprak Romney onder meer in detail welke zaken hij als president zou doorvoeren.

Elise Kuit
Mitt Romney. Beeld ap
Mitt Romney.Beeld ap

Volgens NBC News vertrouwde de voormalige gouverneur van Massachusetts zijn gehoor toe welke overheidsafdelingen hij van plan was om te sluiten, waaronder het ministerie voor Behuizing en Stadsontwikkeling.

'Ik ben van plan een heleboel departementen en afdelingen in Washington bij elkaar te voegen. Sommige zullen helemaal verdwijnen, maar ik ga niet uiteenzetten welke dat precies zijn. Ministeries als van Behuizing en Stadsontwikkeling, waar mijn vader ooit aan het roer stond, zullen er in de toekomst wellicht niet meer zijn', aldus Romney. En hoewel de politicus weigerde specifieke details te geven over welke ministeries hij het had, zei Romney nog wel dat het ministerie van Onderwijs onder zijn mandaat 'grondig' zou veranderen.

'Ik zal het ofwel samenvoegen met een ander departement of het een stuk kleiner maken', zei Romney. 'Ik wil er niet helemaal van af', aldus Romney, uit vrees voor een 'politieke terugval'. Met een kleinschaliger Onderwijsdepartement zou Romney volgens eigen zeggen de macht van de onderwijsvakbonden kunnen terugdringen. Veel van deze bonden hebben hun steun al uitgesproken voor president Obama.

Belastingen
Volgens de Wall Street Journal zei Romney ook welke belastingverlagingen hij zou afschaffen. 'Ik ben van plan voor hoge inkomens de tweede-huis hypotheekkorting af te schaffen. De Wall Street Journal wees erop dat het de eerste keer was dat Romney zich uitliet over belastinghervormingen.

Romney zei ook dat hij zijn best wilde doen om belangrijke bevolkingsgroepen aan zijn kant te krijgen. Volgens de politicus is de Republikeinse onmacht om de 'Hispanic vote' te winnen een voorteken van slecht nieuws.

'We moeten Spaanstalige stemmers aan onze partij weten te verbinden', zei Romney. Ook gaf hij toe dat om twijfelende liberale kiezers voor zich te winnen, hij zijn actie-radius buiten Fox News moest uitbreiden. 'Fox wordt bekeken door echte trouwe aanhangers van de Republikeinen. Wij moeten ook de onafhankelijken en de vrouwen voor ons zien te winnen.'

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden