Mira Thompson hoopt met een Canta haar vrijheid te krijgen

Mira Thompson heeft een bijzondere wens. De Amsterdamse zangeres wil met een oproep op Facebook geld bijeenbrengen voor een aangepaste Canta.

De 25-jarige Thompson moet als zangeres te veel leunen op de bereidwilligheid van haar ouders. Vanwege haar beperking en gebrekkige mobiliteit is ze bij elk optreden afhankelijk van het vervoer. Zelf kan ze niet rijden en daarom moet haar vader of moeder haar brengen en halen.

Dat is Thompson wel een beetje zat, aangezien ze niet alleen in Amsterdam haar optredens heeft. Ze wil als 25-jarige graag zelfstandig zijn en een Canta is daarin de oplossing. "Veel optredens moet ik afzeggen omdat ik er niet kan komen," zegt Thompson. "Ik kan die tijd niet steeds van mijn ouders vragen en het kost soms ook te veel energie voor mij."

Vrijheid
Met een aangepaste variant van een Canta, die ongeveer 30.000 euro moet kosten, kan Thompson zichzelf door Nederland verplaatsen. Zowel voor optredens als voor privé schept het voor haar een stuk vrijheid.

Thompson kwam erachter dat 30.000 euro bijeenbrengen nog niet zo'n gemakkelijke opgave was. Ze was er niet de persoon naar om anderen om hulp te vragen. Na een ronde langs familie, vrienden en kennissen besloot ze het alsnog groot aan te pakken via internet. Het bedrag was te hoog om uit eigen omgeving bijeen te brengen.

Oproep
De eerste donaties zijn inmiddels binnen, maar Thompson wil meer met haar oproep duidelijk maken. "Naast het geld is dit ook een goede manier om mensen te laten zien waar ik maar waar iedereen met een beperking tegenaan loopt om simpelweg ergens te komen."

Ook als ze de 30.000 euro niet bij elkaar brengt en dus geen voor haar aangepaste Canta kan kopen, voltrekt zich geen ramp voor Thompson. Ze probeert dan via fondsen alsnog een Canta aan te schaffen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.