Minister reageert niet op uitspraken Teeven over deal Cees H.

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie gaat niet reageren op de uitspraken van oud-staatssecretaris Fred Teeven. Die zei dinsdag in Het Parool dat ex-minister Ivo Opstelten wist dat er met de deal die het Openbaar Ministerie in 2000 met Cees H. sloot 4,7 miljoen gulden gemoeid was.

Fred Teeven. Beeld anp
Fred Teeven.Beeld anp

De Kamer vroeg daarover opheldering van premier Mark Rutte. Van der Steur reageert nu met een brief aan de Kamer, ook namens de minister-president. De minister wijst op het onderzoek dat door een onafhankelijke commissie gedaan wordt naar de deal met Cees H..

Die commissie gaat ook onderzoeken of de toenmalige bewindslieden informatie hadden over de schikking die met de drugscrimineel werd gesloten. 'Ik acht het niet juist hier nu nader op in te gaan en daarmee het onderzoek van deze commissie te doorkruisen', schrijft Van der Steur.

In het Amsterdamse politie café Libertijn zei Teeven maandagavond dat hij het exacte bedrag heeft genoemd in een gesprek met de directeur-generaal van het ministerie. 'Maar Ivo heeft er welbewust voor gekozen mijn herinneringen niet te gebruiken', vertelde hij het daar.

Die uitspraak is opmerkelijk, want minister Ivo Opstelten van Justitie schreef destijds aan de Tweede Kamer dat Teeven 'onvoldoende herinneringen' had.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden