Minister Ploumen met handelsmissie naar China

Met in haar kielzog een grote handelsdelegatie begint minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) zondag een bezoek aan China. Ze gaat naar Hongkong, Shanghai, Peking en Chendu.

Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking praat met vluchtelingen tijdens een bezoek aan de Syrische grens in Libanon. Beeld ANP Communique
Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking praat met vluchtelingen tijdens een bezoek aan de Syrische grens in Libanon.Beeld ANP Communique

In de handelsmissie zitten vertegenwoordigers van 50 Nederlandse bedrijven. Het gaat vooral om ondernemingen uit de sectoren afvalverwerking, duurzame energie, agrofood, luchtvaart en dienstverlening.

Ploumen spreekt onder anderen met minister Gao Hucheng van Handel en minister Zhi Shuping van Markttoegang. Naast het investeringsklimaat komen ook onderwerpen als het milieu en de arbeidsomstandigheden aan de orde.

In Peking zal de bewindsvrouw tijdens de opening van de Design Week het Nederlandse ontwerp promoten. Zij zal dan een Van Moof-designfiets aan de Chinese hoofdstad overhandigen. En in Chengdu opent zij het Netherlands Business Support Office. Hier kunnen Nederlandse bedrijven hulp krijgen bij het zakendoen in China.

Ploumen is tot en met 10 mei in China. In diezelfde periode brengt ook een delegatie van de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken een werkbezoek aan Peking en Shanghai. Het vindt plaats op uitnodiging van de commissie Buitenlandse Zaken van het Chinese parlement. In 2001 bracht voor het laatst een parlementaire delegatie een bezoek aan China.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden