Minder zorgen over Amstelring en Evean Zorg

Evean Zorg Amsterdam en Stichting Amstelring Groep horen niet meer bij de verpleeghuizen waar de meeste zorgen over zijn. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn maandag bekendgemaakt.

ANP en bewerkt door: Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

De twee instellingen hoorden bij de elf slechtst presterende verpleeghuizen, op een lijst van in totaal 150 instellingen die onder de maat presteerden. Ze hebben zich nu verbeterd, maar staan nog wel op de geactualiseerde 'zwarte lijst'.

Dit betekent dat volgens de inspectie geen intensief toezicht meer nodig is, maar dat de instellingen nog wel in de gaten worden gehouden.

Extra vooruitgang
Staatssecretaris Van Rijn laat weten dat, sinds de start van het extra toezicht in 2015, bij 111 van de 150 Nederlandse verpleeghuisinstellingen waar sprake was van een verhoogd risico de kwaliteit inmiddels op orde is. Daar is geen extra toezicht van de inspectie meer nodig.

"Laat ik duidelijk zijn: ik wil dat de kwaliteit zo snel mogelijk verbetert in alle verpleeghuizen waar dat nodig is. Gelukkig is er door er bovenop te zitten echt vooruitgang geboekt in de afgelopen periode. Bij 111 instellingen is het extra toezicht ondertussen overbodig. Waar nog verbeteringen nodig zijn, treedt de inspectie handhavend op," aldus Van Rijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden