Minder verzuim basisscholen

De zomervakantie is afgelopen. Foto ANP Beeld
De zomervakantie is afgelopen. Foto ANP

AMSTERDAM - Het schoolverzuim van basisschoolleerlingen vlak voor en na de zomervakantie is licht gedaald. Dit concludeert Bureau Leerplicht Plus van de gemeente Amsterdam na een steekproef op 187 basisscholen.

Bij 513 leerlingen was sprake van ongeoorloofd verzuim. Het gaat gemiddeld om twee à drie kinderen per school. In 2009 verzuimden 441 leerlingen op 141 scholen, gemiddeld ruim drie per school.

In stadsdeel Zuid is ongeveer de helft van de basisscholen - tien scholen met circa 2500 leerlingen - gecontroleerd. Dertig leerlingen waren afwezig, van wie elf ongeoorloofd. Leerplichtambtenaar Jerry Gorter van stadsdeel Zuid: ''Een kind bleek nog in Portugal te zitten in verband met een kapot vliegtuig. De ouders worden opgeroepen en moeten met bewijzen komen.''

Twee paar ouders dachten dat de school pas op dinsdag 24 augustus zou beginnen. De gevallen zullen worden uitgezocht. De leerplichtambtenaren van Zuid moesten deze week vier huisbezoeken afleggen omdat de ouders telefonisch niet bereikbaar waren. Gorter: ''We zitten er bovenop. Ouders houden zich vergeleken met voorgaande jaren steeds beter aan de regels.'' (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden