Miljoenenclaim tegen Waterlandziekenhuis Purmerend

Een patiënt van het Waterlandziekenhuis in Purmerend dient een schadeclaim van 1,5 miljoen euro in tegen het ziekenhuis. De vrouw uit Volendam verloor haar been door verwijtbare fouten van orthopedisch chirurg Cees de Bruin en zit sindsdien in een rolstoel.

ANP/Redactie
© anp Beeld
© anp

Het ziekenhuis ontving tot vandaag 126 klachten en 78 claims tegen de omstreden chirurg. De klachtenafhandeling verloopt echter traag.
Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis verloopt de klachtenafhandeling te langzaam door de grote hoeveelheid klachten en de complexiteit ervan.

'We willen het graag zorgvuldig aanpakken en dat kost tijd. Met de patiënten hebben we regelmatig contact over de afhandeling van hun klachten en claims', aldus de woordvoerster.

De politie begint na 1 juli met het beoordelen van klachten over het optreden van De Bruin, zo zei een woordvoerster van de politie vandaag. Tot nu toe hebben vijftien gedupeerden een speciale vragenlijst over de zaak ingevuld en ingediend bij de politie. Zij horen na 1 juli of zij aangifte kunnen doen.

De Bruin zou jarenlang risicovolle rugoperaties hebben uitgevoerd die geregeld mislukten. Hij zou onder meer mensen hebben geopereerd die niet onder het mes mochten, fouten hebben gemaakt bij operaties en foutieve diagnoses hebben gesteld. Het Waterlandziekenhuis ontsloeg hem in juli 2010.

De vrouw uit Volendam die vorig jaar haar been verloor ontving vorig jaar 50.000 euro als voorschot op een door de rechter toegewezen schadevergoeding van 150.000 euro.

'De rechter bepaalde vorig jaar dat de chirurg schuld had aan de beenamputatie van mijn cliënt, maar die uitspraak ging niet over de hoogte van het schadebedrag', zegt haar advocaat Bernard Zegers. 'Inmiddels hebben we in kaart dat ze 500.000 euro materiële schade en 1 miljoen euro immateriële schade heeft geleden. Daarom starten we een nieuwe procedure.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden