Milieudienst had te veel vertrouwen in Odfjell

De Milieudienst Rijnmond (DCMR) is te goed van vertrouwen geweest tegenover chemiebedrijf Odfjell. Dat bleek vandaag uit een uitzending van EenVandaag. 'Het is niet ondenkbaar geweest dat er hier inderdaad sprake is geweest van een onveilige situatie en dat is zeer ernstig. We hebben het bedrijf vertrouwen gegeven, dat hebben ze beschaamd', gaf DCMR-directeur Jan van den Heuvel toe.

Bij het bedrijf waren de afgelopen tijd verschillende incidenten. Van den Heuvel gaf toe dat de afgelopen tien jaar de DCMR geen sancties heeft opgelegd en geen delen van Odfjell heeft gesloten. Pas onlangs ondernam de dienst actie. 'Maar er is geen sprake van gedogen', aldus Van den Heuvel.

Bij Odfjell werden er allerlei tekortkomingen op blus- en koelvoorzieningen geconstateerd. Eerder legde de milieudienst DCMR Odfjell diverse ultimatums op. Op straffe van dwangsommen moet het bedrijf maatregelen nemen. 'Als we gefaald hebben, dan hebben we ten onrechte in 2009 dit bedrijf vertrouwen geschonken om nog een laatste kans waar te maken. Daarin nemen wij de verantwoordelijkheid hoog op', zei Van den Heuvel.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden