Mijn PvdA

THEODOR HOLMAN

Geachte commissie die zich bezighoudt met het voorzitterschap van de PvdA.

Ik wil wel voorzitter worden van uw clubje, want ik heb nu een leeftijd bereikt dat ik ergens voorzitter van wil zijn, en toen ik las dat Hans Spekman de enige is die zich heeft gekandideerd, dacht ik: ach gut.

Die Spekman is een SP'er. Waarom fuseert u niet met de SP, als u hem wenst? Of wilt u dat juist? Dan moet u deze brief als ongeschreven beschouwen.

Als u mij kiest, doen we het volgende: we geven Job een leuke afscheidsspeech, zingen De Internationale voor hem, geven hem een rode medaille, stoppen hem weg in een gemakkelijke baan en maken Lodewijk Asscher partijleider. Verder worden alle Kamerleden verwijderd die de volgende woorden bezigen: solidariteit, passie, mededogen en empathie.

En er gaat een missive uit dat partijleden voorzichtiger moeten zijn met hysterische reacties over 'veelverdieners' en 'bankbonussen' zolang mensen als Wim Kok en Lodewijk de Waal nog commissariaten bij banken hebben en bonussen goedkeuren. Daarvoor in de plaats wil ik meer aandacht voor rationaliteit.

Verder zetten we op schrift dat we voorlopig niets te maken willen hebben met het CDA en D66 en voeren we Des Indesgesprekken met de PVV en de VVD.

De PvdA wordt vervolgens weer een partij die kritisch kijkt naar de islam en niet zulke uitspraken doet zoals: "Maar niet alle islamieten zijn extremisten, hoor."

Mijn PvdA is tegen religie!

O ja, ik vergeet GroenLinks bijna. Een modepartijtje met salonsocialisme. GroenLinksers zijn de sushi's van onze democratie. Lekker als je ervan houdt, maar je hebt er snel genoeg van en er zit altijd hetzelfde op die plakrijst. GroenLinks is de PvdA van vroeger; als je destijds bij het partijbureau in de Tesselschadestraat kwam, kon je niet parkeren door de sportauto's van de PvdA'ers die bij de Vara solliciteerden (Sonja Barend, Paul Witteman, Marcel van Dam etc.).

GroenLinks gaat vanzelf voorbij. Ik adviseer lichte fusiebesprekingen met die partij, maar echt winnen doen we er niets bij.

Kortom: u doet toch niet wat ik zeg en kiest dus Spekman. Waarom? Omdat u uw eigen partij niet meer begrijpt en het misverstand hooghoudt dat Spekman 'van het volk' is.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden