Microsoft voert 6 weken betaald vaderschapsverlof in

Bij Microsoft Nederland krijgen jonge vaders voortaan zes weken volledig betaald vaderschapsverlof.

Bart van Zoelen
null Beeld ANP
Beeld ANP

Ook krijgen de duizend werknemers die voornamelijk vanuit het kantoor op Schiphol werken de mogelijkheid vier weken volledig betaald verlof op te nemen als een naaste zorg nodig heeft. Het zwangerschapsverlof gaat van zestien naar twintig weken.

In het regeerakkoord wordt een uitbreiding van het wettelijk verplichte vaderschapsverlof aangekondigd van twee naar vijf dagen per 2019. Daarmee blijft Nederland een achterblijver in Europa.

Werkgevers doen er daarom zelf een schep bovenop. Vorig jaar ging het vaderschapsverlof bij ING al naar vier weken.

Debatcentrum De Balie verlengde als eerste bedrijf in de culturele sector het vaderschapsverlof. Ook deed De Balie een oproep aan andere culturele instellingen dit voorbeeld te volgen. Afgelopen najaar ging ook Theater Bellevue overstag.

Diversiteit
Microsoft wil met de uitgebreide verlofregelingen meer ruimte geven voor diversiteit op de werkvloer en een gezonde balans tussen werk en privé.

De nieuwe HR-directeur Rawan Shalhoub betrekt het in een blog ook op haar eigen situatie. De verhuizing enkele maanden terug van Dubai naar Nederland gooide het leven van haar gezin met twee jonge kinderen grondig overhoop. Haar familie strekt zich uit van Beiroet tot Chicago.

Ze ziet zichzelf als een typisch voorbeeld van de 'sandwich generatie' die een drukke baan moet combineren met de zorg voor enerzijds de kinderen en anderzijds ouders op leeftijd. Daarom noemt ze het een geruststelling dat haar werkgever daar oog voor heeft.

Lees ook: Vaders over verlof: 'Ik wil er nu vanaf het begin zijn'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden