Michelinster voor Aan de Poel in Amstelveen

AMSTERDAM - Restaurant Aan de Poel in Amstelveen heeft haar eerste Michelinster ontvangen. Vorig jaar mocht het restaurant, gerund door chef-kok Stefan van Sprang en sommelier/maître Robbert Veuger - twee voormalige kopstukken uit de keuken van Ron Blaauw - zich nog de hoogste nieuwkomer in de jaarlijkse SpecialBite-gids noemen, maar een ster is de kroon op het werk.

Ook de gerenommeerde GaultMillau gaf Aan de Poel al een dikke voldoende: 'Bijzonder aangename zaak, waar gewerkt wordt met smaak, passie en kennis van zaken. En er zit groei in!'

In Amsterdam behoudt Ciel Blue haar twee sterren evenals Ron
Blaauw
in Ouderkerk aan de Amstel.

Restaurants The French Cafe en Zuid Zeeland worden door Michelin onderscheiden met een 'Bib Gourmand', terwijl Entresol en Brasserie van Baerle het dit jaar zonder moeten doen. De Big Gourmand werd eind jaren negentig door Michelin ingevoerd en staat voor uitstekende restaurants met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Gijsbert Bianchi van Zuid Zeeland is dolgelukkig met 'zijn' Bib. ''In het verleden zijn we hem kwijtgeraakt en het was altijd een grote wens hem weer terug te krijgen. We zijn er dolgelukkig mee. Vooral in deze dagen van recessie is zo'n onderscheiding ontzettend belangrijk. Het is goud.''

Restaurant Oud Sluis in Sluis en De Librije in Zwolle behouden hun drie sterren. En in de twee sterrencategorie zijn er drie nieuwe aanwinsten bijgekomen: het Maastrichtse Da Vinci, Parkheuvel in Rotterdam en 't Brouwerskolkje in Overveen zijn het gelukkige drietal.

Het aantal tweesterrenrestaurants in Nederland staat dit jaar op dertien. (HET PAROOL)

Illustratie GPD/Julius Wintermans
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden