Michel S. (41) zou via de chat honderden pubers hebben misleid

Gedurende zeker vijf jaar struinde de 41-jarige Amsterdammer Michel S. chatrooms af op het internet. Hij deed zich voor als meisje, zocht jonge jongens en hij wilde bloot zien. Vandaag staat S. voor de rechter wegens ontucht.

null Beeld anp
Beeld anp

In de tenlastelegging zijn 32 'kinddossiers' ingebracht. 4 meisjes, 28 jongens. Allemaal pubers, voornamelijk tussen de 12 en de 14 jaar.

Volgens het Openbaar Ministerie had S. met zeker driehonderd pubers contact. Zij lieten zich online door, naar zij dachten, een leeftijdgenoot verleiden om zich bloot te geven, letterlijk. Voor de camera van hun computer lieten zij zichzelf zien, lieten ze zich soms verleiden tot seksuele handelingen.

Toen die 'verleiding' dwingender werd en hun eigen weerstand groeide, begon S. zijn slachtoffers te chanteren: 'als je niet doet wat ik vraag, zet ik eerdere beelden van jou op het internet.'

Volgens het Amsterdamse Openbaar Ministerie heeft S. driehonderd jongeren, in zowel Nederland als België, via chatgesprekken benaderd. In het politieonderzoek zijn 67 kinderen geïdentificeerd, uiteindelijk worden 32 dossiers ingebracht op de zitting.

De tenlastelegging luidt ontucht door geweld of dreigen met geweld, het maken, bezit en verspreiding van kinderporno. Naar het schijnt was Michel S. vanaf 2007 actief. De zaak kwam in november 2012 aan het rollen toen een moeder in Brabant een uitwisseling van e-mails ontdekte van haar dertienjarige zoon met de verdachte.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden